Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

BATAK U GOTOVČEVOJ ULICI: Dobra salata, solidno pivo i pristojne cijene

batak

Batak blizu Kvaternikova trga smješten je u prostoru gdje se prije desetak godina bio otvorio relativno ambiciozni restoran Garden, koji nije uspio preživjeti ekonomsku krizu, ali ni nekompetentne voditelje. Batak Grill veliki je lanac roštiljarni, čija se ponuda u Gotovčevoj ulici odnedavno značajno poboljšala, premda je izašla iz tipičnih zakonitosti žanra.

S Batkova je menija, naime, izbačeno niz jela od govedine, da bi ih nadomjestila piletina: Batak se, čini se, odlučio okrenuti zdravom životu. Radi se o dobrom potezu-ne zato što zagovaramo pileće pljeskavice-nego zato što mljevena govedina u Batku naprosto nije bika dobra. Sve mljeveno meso ondje je imalo teksturu paštete, što nije osobito užitno i što je , vjerojatno, posljedica mljevenja mesa u većim strojevima, u kojima se ne može kontrolirati njegova tekstura.

Danas je glavni Batkov adut vrlo solidna salata s piletinom, ribanim sirom, pinjolima i puno svježe narezanog povrća. Pileća prsa iz ranijeg verzije te salate zamijenjena su mnogo ukusnijim otkoštenim zabatkom, koji je dvaput zaredom bio sasvim propisno pečen. Velika količina relativno ukusne piletine, na još većoj količini hrskavih listova zelene salate i radiča , s ponešto rajčice, nutricionistički je perfektan obrok. Batak drži dva dobra pivska brenda, Servolo i Budweiser, te nešto klasičnih hrvatskih vina (Kozlović, Krauthaker) koja se toče na čaše Konobari su profesionalni i brzi.

Salatu s piletinom, dva crvena Servola i čašu Kozlovićeve malvazije platili smo 121 kunu. Sama salata košta 43 kune. Primaju sve kreditne kartice.

U ovoj  se rubrici restorani ne ocjenjuju: riječ je o informativnom dnevniku brzih ručkova

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

BATAK U GOTOVČEVOJ ULICI: Dobra salata, solidno pivo i pristojne cijene

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min