Sinoć otvorena nova inkarnacija B35 značajno je profesionalnija od prve proljetne verzije

Mario Meštrović elegantno klizi blagovaonicom. Kad god se okrene, iskusniji gost vidi da Meštrović ima svaki stol pod nadzorom, i da pažljivo promatra što kojem gostu u odredjenom trenutku treba. Gospodin Meštrović veći dio večeri elokventno, ali nenametljivo prezentira tanjure koji stižu na stolove, pa zatim suvereno objašnjava wine pairing. Mario Meštrović, jedan od najboljih hrvatskih sommeliera i izvrsni maitre d’, strateška je akvizicija novog izdanja B35, fine dining ekspoziture legendarnog zagrebačkog Baltazara.
Prvi B35, koji se tako zove u čast tridesetipetog Baltazarova rođendana, otvorio se u rano proljeće, da bi trajao svega par mjeseci, poglavito zbog loše organizacije. Jesenska edicija B35 doima se neusporedivo profesionalnije, ne samo zbog talentiranog gospodina Meštrovića. Prostor u kojem se prije nalazio riblji restoran Gašpar sada je oživljen s desetak važnih detalja poput atraktivnih stolnjaka, B35 posjeduje vlastitu vinsku kartu koja je u mnogočemu vrlo dobra, dok su jela tehnički uglavnom perfektna.
Sam je meni, koji nudi opcije od tri i pet slijedova i nešto a la cartea, odveć konvencionalan, no pojedini tanjuri pokazuju da bi se B35 mogao uvrstiti u ozbiljne fine dining restorane. To osobito vrijedi za tartar od škampa s kremom od foie gras, želeom od naranče i spužvom od peršina. Uz ovo izvrsno jelo koje pokazuje pożželjni smjer razvoja kuhinje, natočili su nam kiseloslatki Zillikenov rizling iz 2015. godine. Match made in heaven, pisalo bi u Decanteru. I carpacio od wagyua bio je prilično dojmljiv premda se bojimo da na toj vrsti govedine restoran ne može zaraditi ni kunu, dok je savršeno pečeni file brancina s uzorno hrskavom koricom, pokazao da chef Dario Bionda koji nam je ljetos jako fino kuhao u rovinjskom hotelu Delfin, vrlo dobro poznaje važne kulinarske tehnike. B35 ovaj puta ima realne šanse da traje puno dulje od jedne sezone.