Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sinoć otvorena nova inkarnacija B35 značajno je profesionalnija od prve proljetne verzije

b35-cappellacci

Mario Meštrović elegantno klizi blagovaonicom. Kad god se okrene, iskusniji gost vidi da Meštrović ima svaki stol pod nadzorom, i da pažljivo promatra što kojem gostu u odredjenom trenutku treba. Gospodin Meštrović veći dio večeri elokventno, ali nenametljivo prezentira tanjure koji stižu na stolove, pa zatim suvereno objašnjava wine pairing. Mario Meštrović, jedan od najboljih hrvatskih sommeliera i izvrsni maitre d’, strateška je akvizicija novog izdanja B35, fine dining ekspoziture legendarnog zagrebačkog Baltazara.

Prvi B35, koji se tako zove u čast tridesetipetog Baltazarova rođendana, otvorio se u rano proljeće, da bi trajao svega par mjeseci, poglavito zbog loše organizacije. Jesenska edicija B35 doima se neusporedivo profesionalnije, ne samo zbog talentiranog gospodina Meštrovića. Prostor u kojem se prije nalazio riblji restoran Gašpar sada je oživljen s desetak važnih detalja poput atraktivnih stolnjaka, B35 posjeduje vlastitu vinsku kartu koja je u mnogočemu vrlo dobra, dok su jela tehnički uglavnom perfektna.

b35-tartar-skampi

Sam je meni, koji nudi opcije od tri i pet slijedova i nešto a la cartea, odveć konvencionalan, no pojedini tanjuri pokazuju da bi se B35 mogao uvrstiti u ozbiljne fine dining restorane. To osobito vrijedi za tartar od škampa s kremom od foie gras, želeom od naranče i spužvom od peršina.  Uz ovo izvrsno jelo koje pokazuje pożželjni smjer razvoja kuhinje, natočili su nam kiseloslatki Zillikenov rizling iz 2015. godine. Match made in heaven, pisalo bi u Decanteru. I carpacio od wagyua bio je prilično dojmljiv premda se bojimo da na toj vrsti govedine restoran ne može zaraditi ni kunu, dok je savršeno pečeni file brancina s uzorno hrskavom koricom, pokazao da chef Dario Bionda koji nam je ljetos jako fino kuhao u rovinjskom hotelu Delfin, vrlo dobro poznaje važne kulinarske tehnike. B35 ovaj puta ima realne šanse da traje puno dulje od jedne sezone.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.