Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački sushi bar Evergreen postaje ozbiljan restoran

evergreen-nigiri

Evergreen u Ilici, između Frankopanske i Britanskog trga, zadnjih se godina bio afirmirao kao pouzdani, simpatični i nepretenciozni sushi bar. Postljetno izdanje Evergreena pokazuje da su se njegovi vlasnici odlučili baviti puno ambicioznijim kulinarstvom. Novi je Evergreen uveo veće, složene menije, uključujući i omakase. Omakase je posluživanje hrane po izboru chefa, a ne gosta te se mora temeljiti na najsvježijim sezonskim sastojcima.

Evergreen, nadalje, priprema nigirije od divljeg lososa s Aljaske, jegulje, patke i odležane galicijske govedine. Španjolska 40 dana dozrijevana govedina ušla je i među glavna jela. Šteta je što u ovako ozbiljno postavljenom jelovniku nema masne tune, ježinca i japanskog ukiseljenog povrća, što sve spada u obvezne formate većine sushi restorana, no Evergreenov iskorak zaista toplo pozdravljamo.

evergreen-jegulja

U utorak popodne, u izlogu vrlo punog Evergreena s pogledom na susjedni Asia Store, pojeli smo izvanredne nigirije s jeguljom (46 kuna za dva nigirija), te sasvim solidne nigirije s divljim lososom i tunom, koji su nešto jeftiniji. Novo izdanje Evergreena predstavlja, zasad, možda najveće jesensko osvježenje zagrebačke restoranske scene.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.