Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

AMEDEI Jedna od najboljih čokolada na svijetu ponovno je u talijanskim rukama

Amedei je ponos toskanske”čokoladen doline”. Firma koju je 1990. u Pontederi osnovala majstorica čokoladarka Cecilia Tessieri, jedan je od najjačih brendova artizanskih čokolada. Amedei su dvije godine zaredom, 2005. i 2006. proglašene najboljim čokoladama na svijetu na prestižnoj londonskoj Academy od Chocolate. Amedei je prije dvije godine prodana fondu Octopus Europe kojemu je sjedište u Londonu. Ovih dana, kampanijska tvrtka Ferrarelle, veliki proizvođač mineralne vode, kupila je 99 posto udjela od fonda i vratila Amedei u Italiju, piše lokalni list Il Tirreno.

https://www.instagram.com/p/BEdyFUGhcMr/?taken-by=amedeituscany

Cecilia Tessieri ostat će u kompaniji sa simboličnim udjelom od jedan posto “kako bi jamčila kontiuitet izbora, selekcije i prerade kakaa koji je proslavio Amedei,” objavila je u priopćenju uprava Ferrarelle. Prioritet novog vlasnika je ulaganje u proizvodnju u Pontederi i jačanje distribucije Amedeia u cijelom svijetu. Distribucija se zadnjih godina fokusirala na luksuzne hotele i hotelske lance, restorane i bolje delikatese. U Zagrebu Amedei prodaje Bonkulović.

https://www.instagram.com/p/3G6lBNhcFl/?taken-by=amedeituscany

S obzirom da 40 posto proizvodnje čokolade ide u izvoz, Ferrarelle je želi jače gurati kroz masovnije kanale. Slon u staklarni u ovoj priči je razlog zbog kojega bi vlasnik Ferrarellea Carlo Pontecorvo, kupovao brend čokolade kad se bavi buteljiranjem i prodajom vode. Prema informacijama koje prenose talijanski mediji, vjerojatno je riječ o Pontecorvovom osobnom interesu, jer pokušava stvoriti neku vrstu talijanskog gastronomskog huba na svom lijepom imanju od 145 hektara Masseria Delle Sorgenti u Caserti, gdje se nalaze i izvori vode koju prodaju. Pontecorvo proizvodi i preko interneta prodaje organske lokalne proizvode poput maslinova ulja, meda i tjestenina. Sada u ponudu može dodati i vrhunsku lokalnu čokoladu. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.