Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas je u Rovinju otvorena Revera, tapas i koktel bar s nepogrešivim venecijanskim feelingom

Skoro nikad u Istri nismo doživjeli tako snažne i melankolične asocijacije na Veneciju, kao u lijepom baru Revera, upravo otvorenom na terasi iznad mora u neposrednoj blizini rovinjske tržnice. Kad sjedite u Reveri, imate osjećaj kao da lebdite iznad vode. Gledate glisere i jahte, uživate u vjetru i hladu (Revera nikad nije izložena suncu), slušate valove i vrevu na obali, i mirišete more u koje su uronjene obližnje stare kuće.

https://www.instagram.com/p/BXDQnfmDziR/?taken-by=kultplavekamenice

Stoga nije neobično što je već prvi dan rada Revera bila prilično puna. Drugi razlog osim ambijenta, zbog kojeg bi Revera trebala biti stalno puna, jest izvrstan koncept ponude hrane. Jelovnik u Reveri bazira se na krajnje jednostavnim sastojcima, koji se, zahvaljujući pametnim i vještim kuharima, pretvaraju u atraktivna i ukusna mala jela: srdele na savor bile su baš slasne, sendvič s tunom i guacamoleom inovativan i lijepo kremast, sendvič sa sušenim ramstekom optimalno žestok, velika kozica pliva u vrlo dobrom kućnom pestu od bosiljka, dok je plata sa pet ili šest sireva dostojna fine dining restorana. Brunoise od kore krastavca na sendviču s lososom dokazuje da se detaljima poklanja dosta velika pozornost.

Vinska karta uglavnom je rovinjska, uz nekoliko dobrih pjenušaca i šampanjaca, dok pivska lista obuhvaća sve važne žanrove: od trapističkog tripela do IPA-e. Karta jakih pića i koktela pažljivo je i kompetentno sastavljena: selekcija whiskya počinje sa Johnnie Blackom, pa se širi na Isley, Kentucky i Japan, s brandovima koji se uglavnom ne prodaju u supermarketima. Revera je jedan od onih projekata koji mijenjaju i podižu standarde destinacije.

reverastol2-copy

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.