Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pop zvijezda Katy Perry odlučila je nemilice eksploatirati medijski fenomen hrane i restorana. I dosta loše prošla

Ako ste mislili da je nepredvidljivi medijski fenomen hrane, kuhanja i restorana ograničen na ljude koje oni strastveno zanimaju, prevarili ste se. U novom video spotu za pjesmu Bon Apetit pop zvijezda Katy Perry nemilice eksploatira teme kuhanja, chefova, ekskluzivnih restorana i hrane. Riječ je o kičastom senzornom napadu s elementima kanibalizma, ali i neobičnom pokazatelju o tome da je globalni gastronomski pokret kapilarno prodro u masovnu kulturu. Spod nije problematičan samo estetski. Iz kadra u kadar, Perry je u spotu komad mesa ili komad tijesta na kojemu radi cijela brigada kuhara u ikonografiji Michelinovih restorana. Na pjevačici primjenjuju niz kuharksih tehnika, od miješenja do dinstanja i spaljivanja brenerom, garniraju je kavijarom, sferama bistrih umaka, podlijevaju temeljcem dok se kuha u velikom loncu, premazuju ekstradjevičanskim maslinovim uljem, uz stihove poput “I’m a five star Michelin, baby”, sve kako bi je na kraju servirali dekadentnim gostima u nekoj vrsti nyotainmorija, japanskom serviranju sushija na golom ženskom tijelu. Samo što se ovdje isprva ne zna je li Perry poslužena kao jelo ili nosač, ali na kraju se sve razjasni jer Perry pojede sve prisutne, u nekoj loše složenoj verziji pite od višanja i ljudskih ekstremiteta.

U tom spotu koji je pobrao lavine kritika na društvenim mrežama eksploatacija novoprocvale restoranske kulture možda i ne bi bila sumnjiva, da Perry nije snimila poseban video samo za društvene mreže i za promociju ovog singla. Riječ je o tipičnom buzzfeedovskom video receptu na kojemu ona priprema pitu od višanja s pjesmom Bon Apetit u podlozi.

Perry brani svoje odluke, tvrdeći da sve nije pokušaj jeftine interpretacije trendova, već da je tema pjesme i spota za Bon Apetit promoviranje seksualnog oslobođenja. Zasad, čini se, većina publike misli da je Perry promovirala tek malo kanibalizma, malo više objektifikacije žena i još više trasha. Promocija novih pjesama već je započela – food truckom u New Yorku iz kojeg Katy dijeli svoje pite od višanja (bez ljudskih udova).

https://www.youtube.com/watch?v=Am_vMHey4Rk

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.