Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tekka je jako dobra. Treba još samo par detalja da bi bila odlična

tekka-g

Prije godinu dana razišli su se Tomislav Đačić i Mario Minder, vlasnik i dugogodišnji voditelj Takenoka. Đačić je preselio originalni Takenoko s Kaptol Centra u atraktivno uređeni prostor u Gundulićevoj, te otvorio još jedan u Dubrovniku, dok je Minder preuzeo Takenoko u Radničkoj da bi ga ubrzo preimenovao u Tekku. Tekka je pretkraj studenog predstavila svoj novi jelovnik, iz kojeg nas je osobito impresionirala vrhunska japanska govedina. U ponedjeljak 9. siječnja prvi smo put pronašli nešto vremena da u miru uživamo u Tekkinom novom meniju, koji je starinski opsežan s doslovno bezbroj jela, ali zaista dobar. Izvedbe su još bolje.

Prvo smo naručili “new style sashimi” od jadranskog gofa. Radi se o najboljem jelu koje smo probali ove godine. Optimalno debele ploške gofa kupale su se u sezamovu ulju, vlascu i štapićima svježeg đumbira, a cijeli je tanjur vrištao umami. Hosomaki od rakovice u tempuri bio je standardno dobar. Za glavna smo jela naručili wok od govedine i wok od telećeg filea. Jela iz woka spadaju među glavne favorite Takenoka i Tekke. Oba su woka bila savršeno precizno pripremljena, puna putrastog mesa i hrskavog povrća u dubokim umamiziranim umacima. Riža je pak bila fenomenalna. Mirisala je po ulicama Bangkoka i Hong Konga. Tekkina riža, kako nam je napisao jedan čitatelj, zaista jest najbolja u Zagrebu.

Čokoladni ganache s puno alkohola i kiselkastim karamelom tipičan je primjer dobrog kolača za odrasle. Tekka je trenutno u izvrsnoj formi. Da bi postala zaista odličan restoran nedostaju joj detalji, i to u raznim područjima. Vinska lista uglavnom je neuzbudljiva. Sasvim je pogrešno što se vina na čaše ne toče pred gostom nego se pune čaše donose na stol. Wasabi je i dalje onaj zeleni hren iz tube umjesto pravog wasabija. Ako pak želite nešto ljuto, donijet će vam prilično bezlični čili u prahu, što je besmisleno u vrijeme kad je na našem tržištu dostupno puno uzbudljivih svježih i sušenih čilija. No, ti detalji ne umanjuju uzbudljivost novog Tekkina menija i zaista vrhunsku kvalitetu njene hrane.

TEKKA
Radnička cesta 37b, Zagreb

HRANA +4/5  AMBIJENT 4/ 5  POSLUGA 4/5
kartice: Amex, Visa, Master

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.