Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

U ponedjeljak 19.prosinca u Noelu gostuje goriški vinski šampion Aljoša Jakončič

noel

Ovog smo ljeta Jakončičevu Carolinu Rebulu iz 2013 .godine proglasili jednim od najboljih slovenskih bijelih vina, koje smo ikada kušali. Dodijeli smo joj 96 bodova. Poslije  te recenzije popili smo još nekoliko buteljki ovog izvanrednog vina. Svaki smo se put uvjerili da nismo pretjerali s ocjenom. Carolina Rebula osvojila  je platinastu medalju na Decanterovu ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Aljoša Jakončič iz Goriških brda jedan je od slovenskih vinara koji su u proteklih desetak godina najviše napredovali.

Već dulje vrijeme prilično redovito pijemo njegova vina koja su se, od pomalo tvrdih, precijenjenih i ne odveć karakternih, pretvorila u jedan od najboljih izraza veličanstvenog terroira slovenske strane Collia.

U ponedjeljak 19.prosinca u zagrebačkom Noelu predstavit će se sva važnija vina iz Jakončičeva portfolia. Riječ je o pjenušcu Mozaik Brut, o famoznoj Carolini Rebuli iz 2013., o skoro jednako dobro ocijenjenoj Beloj Carolini iz 2012., o crnom pinotu iz 2012. te o Rdečoj Carolini iz 2013. Posebno je atraktivno i vrijedno što će se sva vina točiti iz velikih formata, magnuma i jeroboama. Kuhanje chefa Gorana Kočiša dodat će posebnu dimenziju ovoj spektakularnoj predbožićnoj vinskoj večeri u restoranu koji je osvojio sedmo mjesto u izboru Kulta Plave Kamenice za Restoran godine.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

U ponedjeljak 19.prosinca u Noelu gostuje goriški vinski šampion Aljoša Jakončič

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min