Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tekka pliva atraktivan i sigurni kraul, ali bi morala razmisliti o promjeni stila

tekka-sushi

Tekka, među ostalim, znači tuna. Tekka je, naravno, i preimenovani Takenonoko u Radničkoj cesti koji nije mogao zadržati staro ime nakon što su se dugogodišnji Takenokov voditelj Mario Minder i vlasnik Takenoka Tomisalv Đačić lani razišli nakon punog desetljeća suradnje.  Za zagrebačku je restoransku ponudu odlično što su oba restorana uspješno preživjela: Takenoko na novoj lokaciji u Gundulićevoj, a Tekka na staroj lokaciji preko puta Green Golda: iza Tekke se upravo gradi jedan od brojnih novih zagrebačkih hotela.

Tekka je u mnogočemu zadržala duh starog Takenoka: Tekka i dalje nudi velik broj sushi menija, te odvaja japanski jelovnik od fusion jelovnika. Hrana je i kvalitetom i dizajnom baš ista kao nekad: ovo kao nekad posve je doslovno, jer u Tekki spletom okolnosti nismo jeli još od ranog proljeća, a danas nismo stekli dojam da se bilo što promijenilo.

tekka-patka

U četvrtak popodne naručili smo Osaka sushi, jednu od konvencionalnih plata sushija sa starog Takenokova menija: svi nigiriji u Osaki bili su izvrsni, uključujući i onaj najvažniji, s tunom. Osobito je važno naglasiti da je riža u Tekki bolja nego u bilo kojem hrvatskom sushi restoranu ili baru. Nigiri smo namjerno držali dvadesetak sekundi nad zdjelicom sa sojom i nije se nimalo dezintegrirao. Osim vrhunske kompaktnosti, riža za sushi je upravo perfektno začinjena. Poslije sushija, naručili smo pačja prsa s pireom od mrkve, šparogama i gljivama.

tekka-goma-no-pafe

Patka je bila možda minutu predugo pečena ali jako sočna i slasna, dok je pire od mrkve ostao nedefiniran te nedovoljno svilenkast. Hrana u Tekki varira između vrlo dobre i odlične, no menu se, kao i u druga dva ozbiljna zagrebačka sushi restorana Takenoku i Timeu, doima pomalo kao igranje na sigurno, bez potrebnih promjena i inovacija. Primjerice, prvi zagrebački japanski restoran koji počne služiti wasabi umjesto ovih obojenih pasti od hrena, napravit će strateški iskorak za hrvatsku sushi scenu. U Tekki su nam rekli da će vrlo skoro mijenjati jelovnik, što je zaista neophodno. Vinska karta nešto je demokratičnija nego prije, s par izvrsnih domaćih buteljki poput našeg ljetnog favorita pošipa Nerica. Posluga je uobičajeno izvrsna: visoka razina servisa kod gospodina Mindera naprosto se podrazumijeva. Tekka ostavlja dojam samopouzdanog restorana, koji točno zna kamo se kreće

Tekka

Radnička cesta 37 b, Zagreb

HRANA -4/5  AMBIJENT 4/5  POSLUGA -5/5

sve kreditne kartice osim Dinersa

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.