Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

THE TRUFFLE 2016. JE IZIŠAO! Ocijenili smo 226 restorana i predstavili 61 vinariju

the-truffle

Danas je na adresi www.croatiangastronomy.com izašao The Truffle 2016. opsežni restoranski i vinski vodič, u produkciji Kulta Plave Kamenice. The Truffle je ocijenio 226 restorana, pa se, sasvim sigurno, radi o najopsežnijem ocjenjivačkom restoranskom vodiču dosad objavljenom u Hrvatskoj.

Cilj izdavanja ocjenjivačkog vodiča je kvalitetnije informiranje gostiju i usklađivanje kriterija na hrvatskoj restoranskoj sceni sa svjetskim standardima kako bi se podigla ukupna kvaliteta gastronomske ponude. Hrvatska gastronomija opet raste, puna je talenta i fenomenalnih lokalnih sastojaka. Vjerujemo je postavljanje jasnijih i jačih kriterija ključna stvar za njezinu buduću međunarodnu afirmaciju. Vodič smo nazvali The Truffle po istarskom bijelom tartufu, jer kao jedinstvena i jedna od najcjenjenijih namirnica na svijetu simbolizira posebnost i mogućnosti hrvatske gastronomije. 

truffle stranica

Sustav ocjenjivanja

The Truffle ocjenjuje restorane u tri osnovne kategorije: hrana, ambijent i posluga. Ocjene se kreću od 1 do 5. Svega šest restorana dobilo je peticu za hranu. Svaki je restoran, naravno, označen i približnim žanrom kojem pripada (riblji, pizzeria, visoka kuhinja i tome slično).

Dva važna restorana ostala su neocijenjena, jer zbog kasnijeg otvaranja nisu ušli u ciklus ocjenjivanja: ocjene za dubrovačke restorane Portrait i za dubrovački Takenoko unijet ćemo naknadno, kao što ćemo ocijeniti i svaki drugi značajniji restoran, koji će se otvoriti u idućih desetak mjeseci.

Veterani gastronomske scene

Naši ocjenjivači veterani su hrvatske gastronomske i medijske scene: svaki od njih objavio je najmanje pet knjiga o hrani i restoranima, te barem petnaest godina profesionalno recenzira restorane. Osim što je ocijenio 226 restorana, The Truffle je predstavio više od 60 vodećih hrvatskih vinarija, razvrstanih po glavnim hrvatskim vinskim regijama: Istra, Bregovita Hrvatska, Slavonija i Dunav, te Dalmacija i  Pelješac.

Danas je izašao prvi The Truffle, na hrvatskom i engleskom jeziku. Početkom ljeta iduće godine izlazi prošireno izdanje, The Truffle 2017.

I tako u narednih nekoliko desetljeća. Ili dulje…

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.