Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Michelin se širi u Južnu Koreju, najavili su prvi vodič za Seul

michelin-seul

Michelin je najavio širenje na Južnu Koreju. Prvi vodič za Seul izlazi u drugoj polovici 2016. “Uzbuđeni smo što lansiranjem vodiča za Seul ove godine razvijamo novi vodič u Aziji. Taj je grad poznat po svojoj sjajnoj i eklektičnoj restoranskoj sceni koja obuhvaća sve od popularnih gradskih tradicionalnih lokala do gourmet restorana.

Seulska restoranska scena izrasla je u gastronomsku destinaciju svjetske klase i naši ocjenjivači jedva čekaju da počnu lutati ulicama grada otkrivajući visoku kvalitetu.”, izjavio je međunarodni direktor za Michelinove vodiče Michael Ellis u priopćenju. Michelinovi inspektori, najavljuje lokalni medij Chosun Ilbo, u Seul stižu u idućih nekoliko tjedana. Bit će to 27. svjetsko izdanje Michelinova vodiča i četvrto u Aziji, nakon Japana, Hong Konga i Singapura. Prvi vodič za Singapur također izlazi ove godine.

Kako u svom pregledu seulskih restorana piše Bon Appétit, taj je grad najbrža restoranska scena na svijetu. “Trendovi se šire kao šumski požar. Za hype restorane nije ništa neobično da jedan mjesec imaju redove oko cijelog bloka, a da se već idućeg mjeseca zatvore”. U Seulu se, napisao je autor bloga ZenKimchi Joe McPherson,  toliko eksperimentira da gosti često dobivaju zbunjujuća jela. “Čak se i tradicionalni restorani poboljšavaju, koristeći bolje namirnice i tehnike pripreme”, piše McPherson.

Autor Restoranskog vodiča za strance u Seulu preporučuje posjetiteljima da balansiraju između veličanstvenih klasika poput Daegu rebrica ili hrskavih palačinki od mung graha, s najnovijim izumima poput piva sa šlagom i molekularnih intervencija u kimchi u restoranu Jungsik koji je “kralj nove korejske kuhinje” Jung Sik Yim u sam vrh liste 50 najboljih restorana na svijetu.  “Slikajte sve i dižite na Instagram”, piše McPherson, “U ovom gradu opsjednutom brzim internetom svugdje imate najbolji Wi-Fi na svijetu i chefovi će vaše objave shvatiti kao najveći kompliment”.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.