Kako na adventskim fritulama okrenuti dvadesetak tisuća kuna dnevno?

Apple Pie fritula adventski je specijalitet Timeova slastičara Roberta HromalićaPrema gruboj procjeni zasnovanoj na prijašnjim iskustvima sa sličnim gastro hitovima na dosadašnjim Adventima, na Strossmayerovu se trgu svaki dan mora prodati barem 600, vikendom i više od 800 fritula. Budući da jedna Apple Pie fritula košta 25 kuna, riječ je o prometu od dvadesetak tisuća kuna na dan. Većina zagrebačkih bistroa i manjih restorana o tolikom dnevnom prometu može samo sanjati.

Hromalićeva je fritula inovativni, srednje veliki i jako zasitni slatkiš, neobični hibrid fritule i tipične božićne pite od jabuka. Čim zagrizete toplu i hrskavu koricu, naletjet ćete na bogate, živahne, kiselo-slatke jabuke pune cimeta. Ispod jabuka nalazi se deblji sloj slastičarske kreme sa snažnim okusom vanilije. Apple Pie fritula ingeniozan je desert, koji predstavlja apsolutni vrhunac slatke street food ponude u Zagrebu (premda je nama pomalo pretežak). Konceptualno gledajući, Apple Pie fritula nužno asocira na Cronut, svjetski popularnu kombinaciju kroasana i krafne, koju je prije nekoliko godina osmislio newyorški chef Dominique Ansel. S obzirom na uspjeh Apple Pie fritule na Adventu, bilo bi logično da ona postane stalni dio Timeove ponude.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Deset najvažnijih hrvatskih chefova za prvu polovicu 2017.

Naša redovita polugodišnja lista najboljih hrvatskih chefova(konačnu ćemo…

LJETO 2017. Najbolji restorani u Istri, na Kvarneru i sjevernoj Dalmaciji (do Paga)

U protekla smo dva mjeseca intenzivno obilazili sjeverni…

12 najboljih zagrebačkih restorana za 2017. (novi preuzimaju vodstvo)

Zagrebačka restoranska scena bila je iznimno turbulentna od…

PROMIJENITE KANAL Šest kulinarskih emisija koje bi valjalo izbjegavati pod svaku cijenu

Korisnici kabelskih televizija zatrpani su gastrosadržajima. Food Network…

20 restorana u koje se ide zbog ambijenta koliko i zbog hrane (THE TRUFFLE)

Ambijent restorana je neuhvatljiva kategorija koja se ne…

6 rosea za savršeni ljetni vikend

Napokon su došle vrućine, prave, žestoke, znojne i…