noel-coravin

Noel je počeo točiti na čaše čak i Chateau Margaux i Mouton Rothschild! Za 985 i 1150 kuna. 

Ivan Jug ovih je dana izveo malu revoluciju u zagrebačkom i hrvatskom ugostiteljstvu. Noelov suvlasnik i glavni sommelier odlučio je, naime, na čaše točiti neka od najboljih i najskupljih vina na svijetu. Pa se tako u restoranu Noel može naručiti čaša Chateau Mouton Rothschilda iz 2008. za 1150 kuna, pa čaša Chateau Margauxa iz 2012. za 985 kuna, dok među bijelim vinima vodi Bouchardov Le Montrachet za 950 kuna. Noel se upustio u tako dramatično dizanje ljestvice zahvaljujući Coravinu, uređaju s iglom, koji omogućuje točenje vina bez odčepljivanja buteljke, što je idealno za vrlo skupa vina.

Noelova Coravinova selekcija obuhvaća među ostalim i Opus One, Sassicaiu, ali i Moreauov grand cru chablis, Les Clos koji košta 150 kuna za čašu. Jermanova Vintage Tunina dvadeset je kuna jeftinija. Vidjet ćemo ima li zagrebačka publika snage i volje trošiti tisuću kuna za čašu vina. Pokaže li se Noelov potez uspješnim, i drugi vodeći hrvatski restorani morat će u svoje vinske karte uvesti poglavlje posvećeno Coravinu.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

ATLAS ZAGREBAČKIH GASTROBISTROA Ova mjesta će definirati masovnu gradsku gastronomiju 2017.

Hrvatska je bistrologija nastala iz nužde. Poslije izbijanja…

Čestitamo Godinu pijetla. Evo koja vina dobro idu uz tipična kineskoeuropska jela

Kina je sinoć ušla u Godinu pijetla. Kineske…

10 najboljih restorana za uskršnji ručak na suncu

U Hrvatskoj je uobičajno velike vjerske blagdane provoditi…

Hoteli su se počeli boriti za promet posebnim uslugama za mozgove svojih gostiju

Ako vam netko spomene pametni hotela vjerojatno ćete…

One Suite Hotel koji se u lipnju otvara u Srebrenom, donosi novi stil hotela u okolicu Dubrovnika

U okolici Dubrovnika u Srebrenom početkom lipnja otvara…

Na doručku splitskog hotela Park sada nude magareće mlijeko i burgundske puževe

Doručak je osobna iskaznica svakog hotela s pet…