Novi Tač najozbiljniji je restoran na cijelom dugačkom potezu između Rijeke i Paga

Crikvenička rivijera nikad se nije mogla pohvaliti boljim kulinarstvom. U samoj Crikvenici svojedobno smo znali jesti u starinskom restoranu Moslavina, gdje je katkad bilo dobre ribe, ali su se i hrana i ambijent doimali pomalo dosadno. U Selcu, Dramlju i Jadranovu nikad nije bilo restorana vrijednih pažnje, dok je Novi Vinodolski dobio stanovitu gastronomsku injekciju otvaranjem resorta Novi, prije pet ili šest godina. Resort Novi pokušao je angažirati nekoliko ambicioznijih restoratera, no cijeli je taj projekt završio u prosječnosti, među ostalim i zbog poznatih financijskih problema u kojima se taj projekt bio našao.

Unatrag nekoliko godina, na cijelom dugom potezu od Rijeke do Paga nije bilo ni jednog restorana vrijednog putovanja do tog restorana. Sve dok se početkom srpnja ove godine u novoj marini Moruskva u Novom Vinodolskom nije otvorio Novi Tač.

Vlasnik Novog Tača Tihomir Miletić

Novi Tač prva je jadranska ekspozitura poznatog zagrebačkog Tača, restorana na Vrhovcu što ga vode Vesna i Tihomir Miletić, i gdje redovito jedu Zoran Milanović i Andrej Plenković (i jako puno Zagrepčana bez političkih dužnosti). U Novom Taču, čija terasa gleda na more, prvo smo jeli odlične, gotovo žive škampe s kremom od mrkve. Slijedio je jako bogati brudet od grdobine i škampa, pa perfektno pečena tuna sa sirovom fetom slanine, poslužena na redukciji od porta. Osim riba koje se prodaju po vrlo prijateljskim cijenama (350 do 450 kuna za kilogram), i kamenica koje imaju bagatelne cijene od 12 kuna po komadu, Novi Tač nudi steakove crne slavonske svinje, standardni biftek, janjeće kotlete i odležanu govedinu.

Jelovnik je prilagođen formatu. Jednostavno, svježe i precizno kuhano. Vinska je lista senzacionalna, te uključuje neka od najboljih oranža uopće, poput Gravnerove Rebule iz 2008. i Organic Anarchya kultnog slovenskog vinara Acija Urbajsa. Naravno, tu je i Perignon P2 iz 1998. Novi Tač definitivno je najambiciozniji restoran na obali između voloskog Plavog podruma i paškog Boškinca.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Tri najvažnije loše i dobre vijesti na restoranskoj sceni 2017.

Ova je godina, kad je riječ o domaćim…

Dva jela koja morate svladati želite li kuhati kod kuće kao Japanci

“Washoku, doslovno ‘harmonija hrane¶, način je razmišljanja o…

Pet perfektnih ljetnih piva koja će vas rashladiti, ali i ispuniti okusima

Meksička Corona desetljećima figurira kao globalni simbol ljetnog…

7 najatraktivnijih restoranskih terasa u Istri i na Kvarneru

Vrućine koje su, eto, zakasnile barem nekoliko tjedana,…

U Londonu su otvorili cijeli hotel posvećen ginu i izgleda genijalno

Novi londonski butik hotel na tržnici na Portobello…

USKRŠNJI LAST MINUTE SHOPPING 6 crnih vina po umjerenim cijenama, za uskršnju janjetinu (ili neko drugo pečenje)

Za Uskrs se u Hrvatskoj, kao i drugdje…

Komentirajte