b35-sala copy

B35 zatvorio se do početka rujna. I Witness je na ranom godišnjem

B35, novi fine dining restoran obitelji Čimbur o kojem smo nekoliko puta pisali, bit će zatvoren do 1. rujna. Potvrdili su nam to ljudi bliski osoblju restorana. Užoj je javnosti već poznato da barmen Roman Rabik, koji je imao značajnu ulogu u tom projektu kojim se trebalo obilježiti 35 godina restorana Baltazar, više ne radi na Novoj Vesi. Do sad još nije sigurno hoće li ostati u Zagrebu, možda u Timeu, ili će preuzeti jedan posao u Londonu.  Iz B35 otišao je i chef Filip Popović, koji je prekjučer preuzeo vođenje jednog restorana u centu Primoštena.

U B35 jeli smo tri puta. Prvi je put bilo prilično loše, drugi put bolje, a treći put skoro izvrsno. Međutim, sva se tri puta vidjelo kako B35 pati od elementarnih logističkih nedostataka. Sam Rabik glumio je i barmena i konobara, a hranu je raznosio chef Filip Popović, budući da B35 zapravo nije imao svoje konobare. Nadalje, B35 nije imao vinsku kartu. Neovisno od inače plemenite ideje da se svaki slijed prati drukčijim koktelom, potpuno je nemoguće održavati fine dining restoran bez vinske karte. Brojno stanje u kuhinji također je bilo sasvim nezadovoljavajuće za ozbiljni fine dining.

Zatvaranje Witnessa

Osim B35, čini se da je još jedan novootvoreni restoran odlučio preskočiti ljeto, bez obzira na milijun turista u centru Zagreba. U nedjelju ujutro prolazili smo kraj Witnessa na Zrinjevcu, koji se u rano proljeće iz lounge bara pretvorio u restoran, pošto je angažirao poznatog dalmatinskog chefa Tonija Ercega. U Witnessu smo jeli smo jednom; ostavio nam je krajnje mediokritetski dojam, pa se nismo vraćali.

Jutros smo na Witnessovim vratima vidjeli natpis “Zatvoreno zbog godišnjih odmora.” U Zagrebu, međutim, restorani baš nikad ne zatvaraju zbog godišnjih u lipnju.  Da je Witness dobro radio, danas vjerojatno ne bi bio na godišnjem. Zagrebačka proljetna restoranska eksplozija očigledno se ispuhuje. Riječ je ipak o preozbiljnom poslu da bi se u njega ulazilo s viškom improvizacija.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

6 hrvatskih craftova koje volimo i cijenimo više od ostalih domaćih piva

Hrvatska craftomanija nikako da se zaustavi. Dapače, stalno…

NE PREPORUČUJEMO Četiri pjenušca na koje ne biste smjeli potrošiti novac za Valentinovo (a ni inače)

Valentinovo je jedan od onih dana u godini…

10 savjeta za kuhare koji žele postati slavni

Chef legendarnog londonskog restorana Gavroche, Michel Roux Jr.…

Tri slana džema koja možete skuhati odmah

Slani džem nije chutney iako ih često miješaju…

VODIČ ZA BOŽIĆNI SHOPPING 7 bogatih crnih za samo 100 kuna

Ovo je doba godine idealno za mirisna, mekana,…

Gastronomska karta turistički najfrekventnije zagrebačke ulice. U Tkalčićevoj zasad bez grižnje savjesti možemo preporučiti samo Agavu

Zagrebačka turistička sezona otpočela je kišom. Što nije…

Komentirajte