Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ručali smo u novom zagrebačkom restoranu Witness, kojem treba još beskrajno puno rada

witness6

Witness na Zrinjevcu službeno se otvorio u subotu 25.veljače, poslije višetjednog mekanog uigravanja, kad je restoran radio samo navečer. Zagrebačka restoranska publika očekivala je Witness s puno znatiželje, s obzirom na renomre chefa Tonija Ercega , koji je u Zagreb došao s Korčule, iz luksuznog butiknog hotela Lešić Dimitri. Witnessov je jelovnik vrlo kratak( i još nije isprintan). Ručak smo počeli izvrsnim, debelim i mineralnim kamenicama. Velika je šteta što tako malo zagrebačkih restorana drži kamenice u ovo doba godine, kad su te veličanstvene školjke u najboljem gastronomskom stanju.

Na meniju Witnessa je i Ercegovo potpisno jelo, izvrsni ragu od sipe s kremom od krumpira i crnim tartufima, koji smo imali prilike kušati ove zime na Gipsy Table večeri. Poslije savršenih oštriga, nastavili smo s pastom sa školjkama i rakovima, i fileom brancina.

Tu su se već pojavili problemi. Umak za tjesteninu bio je prepun okusa ljuski od škampa što je, naravno, odlično. Nadalje, kunjke su taj tanjur učinile i teksturalno i aromatski atraktivnim. Međutim, samo je tijesto bilo barem minutu i pol prekuhano. Veliki lubinov file sjajno je izgledao, imao odličan okus ali…Zaista je neobično da smo umjesto hrskave dobili onu ljigavu, nejestivu kožu. Takva se tehnička greska ne bi smjela događati kuhinjama koje vodi chef Ercegove reputacije. Naposljetku, mislimo da je pogrešno uz ribu servirati smrznuti bob, umjesto nekog svježeg divnog zimskog povrća, kojima tržnice upravo obiluju. Dojam je popravila slasna torta od čokolade i naranči.


Vinska karta sasvim je korektna, s dobro izabranim best of hrvatskih vina( od Tomčeva rizlinga do pošipa Nerica) i sa zaista niskim cijenama: ponešto vrhunskih buteljki košta samo 160 kuna. Ambijent u Witnessu definiran je neobičnim, blago rečeno kičastim uređenjem. Ozbiljni restorani ne odlikuju se viškom jeftinih fluorescentnih materijala. Toni Erceg može jako, jako dobro kuhati. No, Witnessu je neoohodno još puno, puno rada.

WITNESS
Amruševa 1, Zagreb

HRANA 3/5 POSLUGA 3/5 AMBIJENT 2/5
sve kreditne kartice

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.