Slastičarka Tea Mamut idući tjedan u Splitu otvara O’š kolač

Ako niste iz Splita gdje njezine kolače jedu već nekoliko godina, slastičarku Teu Mamut vjerojatno znate iz TV serija  Slatka kuharica i ‘Tri, dva, jedan – peci!’.  Diplomirana slastičarka s prestižnog Culinary Institute of America, Tea Mamut stažirala je u njujorškom restoranu Daniela Bouluda, radila je u dubrovačkom Gil’su (restoranu na dubrovačkim zidinama na čijem mjestu je danas 360), u hvarskom restoranu DiVino i splitskom Perivoju, a u u utorak 30. svibnja prvi put u samom centru Splita otvara vlastitu slastičarnicu O’š kolač.

 

Prema najavama, slastičarnicaTea Mamut u ponudi će nastaviti razvijati svoj stil modernih, atraktivno dekoriranih slastica s dijelom sezonske ponude i s prirodnim sastojcima, bez puno luksuznih elemenata i s duhovitim lokalnim imenima kolača Deboto zdravi kuki, Barba Čičak, Šjor limun ili Čikolata i Tonka.

Kao i sve što je Tea Mamut dosad radila, projekt O’š kolač je dobro brendirana operacija s pristupačnim proizvodom za široku publiku. Većina kolača inspirirana je splitskom građanskom kuhinjom ili su interpretacije klasičnih kolača kroz moderne tehnike.  U O’š kolač, čija je kuhinja u samoj slastičarnici, uz Teu Mamut radit će još tri slastičarke i dvije konobarice. Sve, od dizajna interijera koji prima desetak ljudi do vanjskih klupa i stila posluživanja, izgleda kao emotivna posveta Splitu i odrastanju u tom gradu, tako da se ne začudite ako vas u slastičarnici kod Tee Mamut  upitaju “oš pit” i “oš ist”.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

LOŠE STRANE HRVATSKE HOTELSKE INDUSTRIJE Od pogrešne kategorizacije do ponude hrane i pića

Ova sezona, više je  nego očigledno, srušit će…

Ovo je 10 najskupljih koktela na svijetu

Kokteli nikad nisu samo piće. Oni su slojevite…

Osnovni priručnik za hotele s pet zvjezdica

U Hrvatskoj se iz godine u godinu otvara…

Pet perfektnih ljetnih piva koja će vas rashladiti, ali i ispuniti okusima

Meksička Corona desetljećima figurira kao globalni simbol ljetnog…

11 trendova koji će obilježiti restorane u 2017.

Uvelike smo prošli polovicu godine, i već se…

U Zagrebu nema nijedne vrhunske roštiljarne. Evo 5 solidnih

Roštiljarne su unatrag šest ili sedam godina-što se,…

Komentirajte

    • Vladimir Drezga
    • 27/05/2017
    Reply

    Gustam u Teinim kolacima i jedva cekam otvaranje ! Lipo i veselo izgleda jos kad bi zna di ? Nebi ih ubilo da su napisali kontakt adresu ?