Ana Grgić Tomić zaštitno je lice hotela Esplanade i zagrebačke visoke gastronomije. Uz to, gospođa Grgić Tomić najzaposlenija je chefica u Zagrebu. Ana Grgić Tomić osobno kuha u Zinfandel’su, Esplanadinom fine dining restoranu sa zelenom Michelinovom zvjezdicom.
Grgić Tomić, nadalje, sastavlja menije i piše recepte za Esplanadin Le Bistro. Mjesto glavne chefice hotela s pet zvjezdica podrazumijeva i nadzor nad jelovnikom room servicea. A tu je zatim milijum posebnih zadataka. Posebni zadaci znače gala večere, svadbe, razne domjenke i specijalne sezonske projekte poput par stotina purica za van za Božić, pa adventske kućice na Fooling Aroundu, pa božićni ručak koji je rasprodan tjednima unaprijed…
Ana Grgić Tomić, heroina rada u kuhinji hotela palače, po stilu kuhanja istodobno je jedna od najpreciznijih i najelegantnijih hrvatskih chefica. Ana Grgić Tomić stvarna je superzvijezda hrvatske gastronomije.
Zmajska pivovara stalni je pokrovitelj izbora Chefa godine Kulta Plave Kamenice. Zmajska pivovara, koja iduće godine slavi deseti rođendan, prva je prava hrvatska craft pivovara, a njene posebne butelje , poput Critters Went Beserk, iznimno su vrijedna gastronomska piva.
Chefa godine biraju profesionalci iz hrvatske restoranske industrije: chefovi, investitori, menadžeri i novinari. Svaki glasač može glasati za pet restorana: prvoplasirani dobiva 10, drugi 8, treći 6, četvrti 4, a peti 2 boda. Nitko ne smije glasati za restoran s kojim je financijski povezan.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.