Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

COCKTAIL MUNDIAL KULTA I G3SPIRITSA-HRVATSKA VS. BRAZIL Za dosad najveći spektakl na prvenstvu, biramo spektakularni Swankyjev Mango Mojito tap koktel

swanky-g

Kroz povijest svjetskih prvenstava osam reprezentacija osvajalo je naslov prvaka. Hrvatska je dosad igrala s njih sedam, nije jedino protiv Urugvaja. Protiv Brazila smo igrali, ali nikad nismo pobijedili. No, kako znamo, u nogometu racionalne analize na znače previše. Današnja utakmica Hrvatske i Brazila najveći je nogometni spektakl na Svjetskom prvenstvu u Kataru dosad.

Brazilci su očiti favoriti i pod pritiskom da konačno donesu pehar doma. Racionalno, bit će to sraz šljake i talenta. Ali na ovom Svjetskom prvenstvu očekivanja su se rušila gotovo u svakoj utakmici. Za ovakvu utakmicu, u serijalu koktela za navijanje Kulta Plave Kamenice i G2Spiritsa, tražili smo koktel koji možete napraviti u zaista velikim količinama jer bit će napeto. Trebali smo i koktel koji podsjeća na brazilske plaže ali ne neki slatki banalani koktel, nego stvarno fino piće koje možete dobiti brzo, možete ga raditi cijele godine i koje ćete htjeti piti daleko nakon što prvenstvo završi. 

Zagrebački bar Swanky Monkey Garden prvi je u Hrvatskoj popularizirao tap koktele, jedan od najjačih trendova u barskoj industriji zadnjih godina i, budimo realni, jedan od njenih najboljih izuma. Gotovo nijedan novi bar u svijet ne otvara se bez točionika za koktele. Ti točionici nisu strojevi za mućkanje masovnih koktela u ljetnim klubovima, nego forma koja pokazuje kreativnost barmena i omogućava skalabilnost, što je posebno važno za velike barove koji u velikim gužvama žele ponuditi visoku kvalitetu.

 

Tap koktel možete dobiti za par sekundi što je golema prednost kad je gužva, i koliko god ga naručivali uvijek ćete dobiti konzistentnu kvalitetu. Tap kokteli postali su ponovno popularni zahvaljujući velikom revivalu koktel barova i činjenici da barmeni s današnjim znanjima, sastojcima i modernim tehnikama mogu napraviti prebatched koktele koji su jednako kompleksni, inovativni i dobri kao kokteli miješani po narudžbi. Tap kokteli pripremaju se i po nekoliko dana i zbog točenja nekad mogu biti kompliciraniji od standardnih koktela. 

Mango Mojito jedan je od najseksi koktela koje smo dosad pili u Swankyju. On je neka vrsta presloženog mojita u kojem je teško reći što bolje funkcionira: okus zrelog manga, svježina mint watera ili rum, koji kao bazno piće čini stvarni karakter Mango Mojita ali je toliko dobro balansiran s mentom i mangom da osjetite samo njegove začinske i voćne okuse i želite piti i piti. No, manje nismo ni očekivali od jednog od najinovativnijih hrvatskih barova. 

Swanky je s nama podijelio recept za Mango Mojito, mjere su za više od litre koktela, ali recept možete prilagoditi i većim količinama (pazite na omjere, nemojte samo množiti). Koktel možete poslužiti u bokalima, a želite li kod kuće imitirati tap sistem, Mango Mojito napravite u velikim staklenim posudama s pipom i pripremite puno leda. 

I btw, ovo nije zadnji koktel koji smo snimali s kockicama i hrvatskim dresovima. Do kraja vjerujemo u prolazak. 

Mango Mojito

  • 900 ml mint water *
  • 250 ml ruma
  • 140 ml pirea od manga
  • sok od limete do željene kiselosti

Pomiješajte sastojke u posudi za serviranje, servirajte preko leda i dodajte mentu za dekoraciju

Za mint water

  • 0,9 l vode
  • 50 g mente 
  • malo limunske kiseline

Sve sastojke stavite u teglu i ostavite 12 do 24 sata u frižideru. Limunska kiselina stabilizira vodu i čuva svježinu mente koju naknadno možete koristiti kao dekoraciju.

Hrvatska vs Brazil

Dosadašnji skor

Utakmice 5 Hrvatska 1-3 Brazil Neriješeno 1

Predviđeni sastavi

Brazil Alisson, Éder Militão, Thiago Silva, Marquinhos, Danilo, Casemiro, Lucas Paquetá, Raphinha, Richarlison, Neymar i Vini Junior

Hrvatska Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa, Brozović, Kovačić, Modrić, Perišić, Vlašić, Kramarić

Prognoze Hrvatska 1-2 Brazil

Rezultat Hrvatska 5-3 Brazil (penali)

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.