Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Snickers mijenja ime. Nakon 29 godina ponovno će se zvati Marathon

marathon

Svake sezone zaskoči nas novi throwback na 90-te. U takvom smo desetljeću. A i okretanje u prošlost ne mora uvijek biti loše. Nova najava iz Marsa, recimo. Prošlo je točno 29 godina otkako je Mars izazvao potres u konditorskoj industriji, kad je promijenio ime jednoj od svojih najprodavanijih čokoladica. Bio je to Marathon, čokolada punjena nugatom, karamelom i kikirikijem, koja je bila hit od 1930. kad su je počeli proizvoditi.

Te davne 1990. Mars je Marathon preimenovao u Snickers. Promijenio mu je i oblik, od table je postao štangica. Ove godine, iz čisto nostalgičnih razloga, Snickers će ponovno postati Marathon i vratiti stari oblik koji ga je proslavio. Iduća tri mjeseca u izabranim lancima supermarketa prodavat će se posebna retro edicija.

Naziv Snickers čokolada je dobila po omiljenom konju obitelji Mars. Prvi Snickers tvrtka je počela proizvoditi kao izdvojenu liniju samo za američko tržište. Prodaja je išla fantastično, pa su odlučili ujednačiti brend u cijelom svijetu i dodati nove formate, poput Snickersa Mini i velikih Snickersa Duo. Odluka je bila dobra. U roku od nekoliko dana samo na Snickersu Mars je radio promet veći od dvije milijarde dolara godišnje.

Iz brenda Snickers razvili su cijeli niz proizvoda, od čokoladnih shakeova do proteinskih pločica i sladoleda. Snickers je postao redoviti sponzor najgledanijih sportskih događaja od Olimpijada do Super Bowla, a njihova briljantna kampanja Kad si gladan nisi svoj iz 2010. učvrstila je brend u popularnoj kulturi. U međuvremenu, svi su zaboravili da je Snickers jednom bio Marathon. Vrijeme je da se podsjetimo. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.