Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ocijenili smo hranu i piće na svim adventskim lokacijama u Zagrebu. Evo poretka

advent

Poslije dvadesetak dana upornog i sustavnog obilaženja zagrebačkih adventskih kućica, stekli smo prilično jasan dojam o izboru i kvaliteti hrane i pića na pojedinom lokacijama. Pa smo ih ocijenili našom uobičajenom ljestvicom od jedan do pet, koju koristimo za ocjenjivanje restorana. U ocjenjivanju smo izostavili Zrinjevac, jer je Zrinjevac ove godine više posvećen malim trgovinama nego šankovima. Evo ocjena i poretka zagrebačkih adventskih lokacija za 2018.godinu

1. Fuliranje, Strossmayerov trg  4/5

fuliranje-2018

Ovih nas je blagdana Fuliranje zaista jako ugodno iznenadilo. Izbor hrane prilično je širok, kvaliteta katkad restoranska, cijene korektne i masovno prihvatljive o čemu svjedoče redovi, a prezentacija i PR duhoviti i efikasni. Mislimo jedino da bi Fuliranje moglo odustati od nametanja jedne vinarije i jedne pivovare kao obaveznog dobavljača pića za sve kućice.

2. Klovićevi dvori 3/5

advent-klovicevi

Na gornjogradskom platou s pogledom na Katedralu smjestila su se dva jako zanimljiva lokala, ruski Rasputin gdje se može jesti čak i kavijar (od lososa doduše) i 100 % Istra, pravi je restoran s vrlo dobrom ponudom vina na čaše. Tu je još i maksimirski tinejdžerski fast food Pani koji je otišao u viši rang cijena s trendovskim južnofrancuskim pjenušcem Luc Belaire.

3. Europski trg -3/5

 

Europski trg dobio je dobru ocjenu zbog herojskog štanda varaždinske Đurine hiže gdje se peku čak i tomahawk steakovi.

4. Štros -3/5

https://www.facebook.com/licegrada/photos/a.438674906234183/1424346801000317/?type=3&theater

Štros je prekrasno uređen, od osvjetljenja parka iznad gornjeg dijela šetališta, do lijepo uređenih stolova s pogledom na grad na donjem dijelu. Hrana nije posebno zanimljiva, no moramo izdvojiti gulaš od hobotnice i tunu u lepinji u Barbinoj kućici.

5. Klizalište, Tomislavov trg 2/5

klizaliste

Šteta je što je spektakularno klizalište okruženo uglavnom neambicioznim kućicama. Iznimka je tek Vivatov bar Ice Bubble Bar sa standardno širokom ponudom vina i pjenušaca, i fenomenalnim pogledom na klizalište..

6. Trg bana Jelačića 2/5

advent-trg-kucice

Ponuda na glavnom zagrebačkom trgu neobično je dosadna i uniformirana za tako prestižnu lokaciju. Šteta.

7. Maksimir 1/5

maksimir-advent

U Maksimiru, nažalost, nema skoro ničeg. Uvjerljivo najgori dio zagrebačkog Adventa.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.