Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chefica Ana Roš odgovorila nam je na kritike politike rezervacija u njezinu restoranu Hiše Franko

ana-ros-g

U nedjelju smo pisali o kritikama politike rezervacija restorana Hiša Franko slovenske chefice Ane Roš, koje je na temelju jednog gosta restorana objavio talijanski portal Dissapore. Revoltirani gost s redakcijom je podijelio cijelu mail prepisku s restoranom koja je uslijedila nakon njegovog upita za rezervaciju stola.

U tim mailovima, Hiša Franko gosta obavještava o nizu uvjeta koje postavljaju za rezervaciju, od popisa prehrambenih alergija i restrikcija koje mogu ili ne mogu uvažiti, do upozorenja da bi gostu, zakasni li na rezervirani termin, mogli uskratiti neka jela iz degustacijskog menija.

Na Kultu Plave Kamenice objavili smo i komentar o birokratiziraciji rezervacija koja se pojavila s novom generacijom slavnih restorana i celebrity chefova, a kojom neki od tih restorana i chefova uobičajene rizike restoranskog posla, poput otkazivanja rezervacija, nepojavljivanja, nesporazuma oko preferencija gostiju ili kašnjenja, pokušavaju podijeliti s gostima, u nekim slučajevima ih i prebaciti na goste.

Članak o restoranskim praksama s rezervac ijama možete pročitati ovdje. Gospođa Ana Roš jučer nam je poslala odgovor na te članke, s molbom da ga objavimo u cijelosti. sličan odgovor chefice objavio je i portal Dissapore. Reagiranje prenosimo u cijelosti.

Da se oglasim,

U Hiši Franko zbog novodobnih dijeta i prehrambenih ograničenja često udaramo u zid, jer zaista ne znam kako skuhati 11 kompleksnih jela na razini ostalih naših tanjura nekome tko ne jede laktozu, šparoge, meso, sirovu ribu, slatkovodnu ribu, orašaste plodove i gluten. Sve skupa. 

Svaki tjedan potrošim oko šest zasti na sastavljanje tjednog alergijskog plana. I kada je plan gotov, i nakon što su gosti dvaput provjereni elektronskim putem, tek za stolom doznam da se lista onoga što ne jedu ponovno promjenila. 

I sama sam alergičarka, i kćer liječnika pulmologa-dijabetologa koji je cijeli život brinuo o ljudima s alergijama. Ja i moj sin Svit vjerojatno smo najgori slučajevi koje je imao u karijeri. 

Zato mogu glasno reći i ljutiti se, jer znam da je (pravih!!!) alergija 300 puta manje od postotka zahtjeva koje dobivamo po svakom dogovorenom meniju. Imam se pravo ljutiti, jer novodobno izmišljanje ugrožava prave alergičare. Imam se pravo ljutiti, jer alergija na ocat ne postoji. I mogu glasno reći, da ako mjesec ili dva čekaš na stol u Hiši Franko, ako se voziš 100, 1000 ili 10.ooo kilometara, onda sjedi, jedi i uživaj. Psiholozi i psihijatri će mi biti zahvalni.

Ana Roš 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.