Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kako u tri poteza napraviti koktel od avionskih pića i sretno se napiti u ekonomskoj klasi

kokteli-avioni

Uskoro počinje božićna sezona = putovanja i city breakovi. Avioni su predosadni i zato na letovima ljudi masovno piju. Malo se napiti u avionu jedna je od draži putovanja. Obični Gin&Tonici i rum cole najčešće su dovoljno za preživljavanje leta, ali čovjek ponekad želi bolje piće i na ubitačnom low cost letu.

kokteli-avioni

Evo nekoliko savjeta kako si pomoći malim koktelskim paketićima za let. Ovi savjeti dolaze od barmena koji puno putuju, ali dovoljno su jednostavni za svakoga. Bitno je da sve zapakirate u male, dobro zatvorene vrećice kakve se smiju nositi na letove i stavite paketiće u ručnu prtljagu.

Limun i limeta – citrusi su važan dio mnogih dobrih pića, a mogu podići i običnu čašu mineralne. U malu vrećicu stavite nekoliko kriški i malo narezanih korica. Ako ništa drugo, na letu će vas osvježiti njihov miris.

Vrećice s medom – umjesto sirupa. Odaberite neki što svjetliji i što nježniji med, bagrem recimo.

Bitteri – u minijaturnu bočicu iz kakvih pijete gorke likere za želudac stavite malo Angosture ili nekog dobrog domaćeg bitera. Ako vas nešto pitaju, recite da vam je to homeopatski lijek. Možete koristiti i male apotekarske bočice s pipetom.

Menta – listići svježe mente imaju puno namjena, i ako ih nećete koristiti u piću

Višnje ili masline – par Luxardo višanja ili maslina mnogi će blijedi avionski koktel pretvoriti u plemenito piće. Ovaj mali ekstra trud se isplati.

Evo kako jednostavno napraviti koktel u avionu

Mojito – na letu naručite bočicu bijelog ruma, sodu i zamolite vrećicu šećera i jednu praznu čašu. Dvije kriške limete i 10 listića mente stavite u čašu, pospite šećerom. Zgnječite mentu i limetu. Dodajte rum. Promiješajte, dodajte malo leda ako ga imaju i prelijte sodom.

Old Fashioned – na letu naručite bočicu bourbona, bočicu vode i zamolite za vrećicu šećera i praznu čašu. Šećer istresite u čašu, potpuno ga namočite biterom pa dodajte malo vode. Žličicom miješajte šećer dok se ne otopi u biteru, pa dodajte leda ako ga daju na letu. Pomiješajte, dovršite koricom naranče i višnjom.

Lažni Bee’s Knees – naručite bočicu gina i zamolite da vam daju dvije čaše. Iscijedite tri kriške limuna u čašu i pomiješajte s vrećicom meda. Dodajte gin, miješajte da se med otopi. Dodajte led ako ga imaju i opet pomiješajte.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.