Valentinovo je, dakle, najbolji dan za restoranski posao u Zagrebu i jedan od najboljih u svijetu. Za Valentinovo, restorani su uvijek puni. Zagrebački restaurateri odlučili su, srećom, ne zloupotrebljavati taj očekivano veliki interes publike. Pregledali smo cijene menija za Valentinovo u desetak upmarket restorana u glavnom gradu. One se uglavnom vrte oko pedesetak eura, s ponekim donjim ili gornjim iznimkama. Tako Pod Zidom nudi sasvim solidan, ali troslijedni meni za 200 kuna, što je vjerojatno najpovoljnija cijena među ambicioznijim zagrebačkim restoranima, te petoslijedni meni za 375 kuna, što je ove godine standardna cijena oko koje se kreću, primjerice, Mano, Bistro Apetit ili Oxbo. Jedan od menija u Dubravkinom puta također košta manje od 400 kuna. Zinfandel i Noel otišli su nešto više. Zinfandel se odlučio na petoslijedni jelovnik s kozicama, tartufima, šanpjerom i foie gras za 535 kuna, dok je Noel pripremio šest slijedova za 680 kuna, što spada među uobičajene cijene za manje ekskluzivne Noelove vinske večere. Naravno, u brojnim zagrebačkim restoranima na Valentinovo se može večerati i za mnogo manje novca. Tako, primjerice, mesni meni u Mostovima u Radničkoj košta 120 kuna (pršut i kulen, pečena rebra), a riblji 140 kuna. Srednju opciju mogao bi predstavljati Apetit City, s 245 kuna.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.