Marco Sasso na hrvatskoj je restoranskoj sceni prisutan više godina. Ovaj chef iz Pise, koji je svojedobno vodio jedan restoran u New Yorku, vlasnik je Bora Bara u Velom Lošinju, jednog od posve rijetkih mjesta na Lošinju i Cresu, izvan Jadrankine grupacije, gdje se može pristojno jesti. Sasso ovih dana gostuje u zagrebačkom restoranu Barbieri’s, koji očigledno željno očekuje ulazak u svoju novu fazu, obilježenu Jeffreyem Vellom.
Veliki chef Vella preuzima restoran u prosincu. Ovih je dana, uoči Vellina dolaska, Barbieri’s, sjajno uređeni prostor ,prazan do poluprazan, osim vikendima kad se traži i double seating. Sassova večera u Kaptol centru počela je carpacciom od vrlo svježe tune začinjenim travama s Lošinja. Slijedio je carpaccio od hobotnice koja je, kaže chef Sasso, također došla s Lošinja i koja je bila vrlo lijepo prezentirana.
Ravioli punjeni skutom s puno naribanih tartufa, zamirisali su cijelu blagovaonicu: zanimljvo je da je Sasso uz raviole servirao i gnude. Na kraju smo dobili pastu s vrganjima i s još tartufa, koja je bila vrlo precizno skuhana. Sassovo kuhanje u Barbieri’su korektno je, čisto I ukusno ali nipošto spektakularno, što uostalom nismo ni očekivali. Od Jeffreya Velle, pak, očekujemo jako puno.
https://www.instagram.com/p/Bbl2LbSlOgR/?taken-by=barbieris_barbieris
Zagrebačka restoranska scena, koliko se god na prvi pogled doima vibrantnom, sadržajno je pomalo dosadna. U tek nekoliko zagrebačkih restorana kuha se zaista uzbudljiva hrana. Nadamo se da će se obnovljeni Barbieri’s vrlo brzo pridružiti tom sasvim uskom krugu ozbiljno ambicioznih zagrebačkih kuhinja.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.