Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ADVENT U ROVINJU Puntulina nam je poslužila najsočnijeg i najslasnijeg zubaca s gradela kojeg možete zamisliti 

Rovinjski Advent idiličan je, energičan, zabavan i nije ispražnjen od gastronomskog sadržaja. S balkona hotela Adriatic gledate na klizalište na obali, prepuno razdragane djece koja uživaju u neobičnoj kombinaciji leda i mora: ako to ne vidite, mora da ste najnamrgođeniji Grinch na svijetu. Život na rovinjskom klizalištu doima se dobar i lijep. Bar na sekundu.

Dvjesto metara iznad klizališta nalazi se restoran Puntulina, koji radi cijeli prosinac (osim srijedom).  Puntulina je tradicionalni riblji restoran koji se drastično poboljšao otkako ga je preuzela Rebecca Pellizzer, najmlađa predstavnica najvažnije rovinjske ugostiteljske obitelji.

U petak navečer Puntulina je bila ugodno popunjena, uglavnom hrvatskim gostima, uz tek nekoliko stranih turista. Nismo naručivali s menija, koji je pomalo zamoran pa bi ga trebalo obnoviti, nego smo poslušali konobarove preporuke.

Puntulina je u petak navečer imala žive škampe, žive jakovske kapice i fantastičnog divljeg zubaca. Poslije laganih predjela naručili smo zubaca većeg od kilograma. Koji ispunjava sve moguće fantazije o najužitnijim ribama na svijetu.

Puntulinin zubatac bio je sočan, preukusan, premesnat i općenito genijalan. Puntulinin zubatac bio je toliko fin da smo na neko vrijeme prestali željeti jesti ribu, jer ne možemo zamisliti tako dobru ribu. Uz najukusnijeg zubaca u Istri popili smo bocu Radovanova Capelletta i par čaša Pilatove Malvazije sur lie.

Izvrsnu večeru za dvoje u Puntulini platili smo 259 eura. Dok smo se vraćali prema Adriaticu, oko deset, klizalište na moru i dalje je vrvilo veselim tinejdžerima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.