Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Objavljene su nominacije za Međunarodnu nagradu Udruženja JRE

Međunarodno udruženje JRE-Jeunes Restaurateurs d’Europe objavilo je nom, acije za svoje nagrade. JRE International Awards predstavljaju prestižne su nagrade koje se dodjeljuju svake dvije godine, kako bi afirmirale inovaciju, kreativnost i autentičnost u restoranskom biznisu. Dobitnici JRE-ovih međunarodnih nagrada bit će proglašeni u travnju 2026. na Međunarodnom kongresu JRE u Kölnu u Njemačkoj, pred 400 chefova i gastronomskih stručnjaka i cijeloga svijeta.

Međunarodne nagrade JRE dodjeljuju se u šest kategorija. To su Chef godine, Sommelier godine, Nagrada za izuzetnu gostoljubivost restoranskog tima, Nagrada Origins za afirmaciju tradicije i poštovanje izvora sastojaka i Nagrada za održivost. Među nominiranima je i više hrvatskih chefova i sommeliera koji rade u restoranima članovima JRE. Donosimo nominacije za Međunarodnu nagradu JRE.

Chef godine

  • Vitus W, kler, Kräuterreich by Vitus Winkler, Austrija
  • Seppe Bleus, De Fakkels, Belgija
  • Marko Gajski, LD Restaurant, Hrvatska
  • Maxime Roullier, Le Saint Paul, Francuska
  • Frédéric Morel, Coeur d’Artichaut, Njemačka
  • Federico Beretta, Feel, Italija
  • Igor Jagodic, Strelec, Slovenija
  • Javi Estévez, La Tasquería, Španjolska
  • Björn Inniger, Alpenblick, Švicarska
  • Vladimir Kučera, Delirium Silence, Srbija

Sommelier godine

  • Hans-Jörg Unterrainer, Kirchenwirt Leogang seit 1326, Austria
  • Tijs Coessens, Les Abris, Belgija
  • Branimir Vukšić, Pelegrini, Hrvatska
  • Johanna Roullier, Le Saint Paul, Francuska
  • Moritz-Christian Brand, Hotel Stadt Kassel, Njemačka
  • Saverio di Gennaro, Quintessenza, Italija
  • Lino de Vrede, Au Coin des Bons Enfants, Nizozemska
  • Mart, Mahorčič, Gostilna Mahorčič, Slovenija
  • Cynthia Lauper, Aux Trois Amis, Švicarska
  • Barny Taylor, The Dysart Petersham, Velika Britanija

Nagrada za gostoprimstvo

  • Clemens Grabmer, Waldschänke, Austrija
  • Jo Grootaers, Alter, Belgija
  • Ivan Badurina, Badi, Hrvatska
  • Nicolas Durif, L’Hysope, Francuska
  • Jan-Philipp Berner, Söl’ ring Hof, Njemačka
  • Alessandro Tormol, o, Sensi, Italija
  • Katar, a Berglez Volčič, Monstera Estate, Slovenija
  • Carito Lourenço, Fierro, Španjolska
  • Daniel Lehmann, Moosegg, Švicarska

Nagrada za održivost

  • Klemens Gold, Rau – Nature-Based Cuisine, Austrija
  • Didier Bourdeaux, Maison D, Belgija
  • Bernard Korak, Korak, Hrvatska
  • Pricillia Lebon, L’Ogust, Francuska 
  • Daniel Schmidthaler, Alte Schule Fürstenhagen, Njemačka
  • Paolo Trippini, Trippini, Italija
  • Laurent Smallegange, Spetters, Nizozemska
  • Sabina Repovž, Gostilna Repovž, Slovenija
  • Borja Marrero Vázquez, Muxgo, Španjolska
  • Patrick Germann, Bären, Švicarska

Nagrada za, inovativnost

  • Jeremias Riezler, Walserstuba, Austrija
  • Stefaan de Proft, Pacht 26, Belgija
  • Teo Fernetich, San Rocco, Hrvatska
  • Annett Teich, BK, Francuska
  • Tobias Bätz, Aura, Njemačka
  • Massimiliano Mascia, San Domenico, Italija
  • Leon Pintarič, Gostilna Rajh, Slovenija
  • José Antonio Medina, Coto de Quevedo, Španjolska
  • Philippe Deslarzes, Njørden, Švicarska
  • Vladislav Penov, Cosmos, Bugarska

Nagrada za afirmaciju tradicije i izvora sastojaka

  • Hannes Müller, Die Forelle, Austrija
  • Jeremy Vandernoot, Yirmi, Belgija
  • Stiven Vunić, Konoba Zijavica, Hrvatska
  • Bastien Djait, Maison Brut-Paris, Francuska
  • Maurizio Oster, Zeik, Njemačka
  • Sabina Villaraggia, Villa Pizzini, Italija
  • Pasquale Carfora, Aroma, Nizozemska
  • Luka Košir, Grič, Slovenija
  • Coco Montes, Pabú, Španjolska
  • Reto Gadola, Casa Alva, Švicarska

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.