Međunarodno udruženje JRE-Jeunes Restaurateurs d’Europe objavilo je nom, acije za svoje nagrade. JRE International Awards predstavljaju prestižne su nagrade koje se dodjeljuju svake dvije godine, kako bi afirmirale inovaciju, kreativnost i autentičnost u restoranskom biznisu. Dobitnici JRE-ovih međunarodnih nagrada bit će proglašeni u travnju 2026. na Međunarodnom kongresu JRE u Kölnu u Njemačkoj, pred 400 chefova i gastronomskih stručnjaka i cijeloga svijeta.
Međunarodne nagrade JRE dodjeljuju se u šest kategorija. To su Chef godine, Sommelier godine, Nagrada za izuzetnu gostoljubivost restoranskog tima, Nagrada Origins za afirmaciju tradicije i poštovanje izvora sastojaka i Nagrada za održivost. Među nominiranima je i više hrvatskih chefova i sommeliera koji rade u restoranima članovima JRE. Donosimo nominacije za Međunarodnu nagradu JRE.
Chef godine
- Vitus W, kler, Kräuterreich by Vitus Winkler, Austrija
- Seppe Bleus, De Fakkels, Belgija
- Marko Gajski, LD Restaurant, Hrvatska
- Maxime Roullier, Le Saint Paul, Francuska
- Frédéric Morel, Coeur d’Artichaut, Njemačka
- Federico Beretta, Feel, Italija
- Igor Jagodic, Strelec, Slovenija
- Javi Estévez, La Tasquería, Španjolska
- Björn Inniger, Alpenblick, Švicarska
- Vladimir Kučera, Delirium Silence, Srbija
Sommelier godine
- Hans-Jörg Unterrainer, Kirchenwirt Leogang seit 1326, Austria
- Tijs Coessens, Les Abris, Belgija
- Branimir Vukšić, Pelegrini, Hrvatska
- Johanna Roullier, Le Saint Paul, Francuska
- Moritz-Christian Brand, Hotel Stadt Kassel, Njemačka
- Saverio di Gennaro, Quintessenza, Italija
- Lino de Vrede, Au Coin des Bons Enfants, Nizozemska
- Mart, Mahorčič, Gostilna Mahorčič, Slovenija
- Cynthia Lauper, Aux Trois Amis, Švicarska
- Barny Taylor, The Dysart Petersham, Velika Britanija
Nagrada za gostoprimstvo
- Clemens Grabmer, Waldschänke, Austrija
- Jo Grootaers, Alter, Belgija
- Ivan Badurina, Badi, Hrvatska
- Nicolas Durif, L’Hysope, Francuska
- Jan-Philipp Berner, Söl’ ring Hof, Njemačka
- Alessandro Tormol, o, Sensi, Italija
- Katar, a Berglez Volčič, Monstera Estate, Slovenija
- Carito Lourenço, Fierro, Španjolska
- Daniel Lehmann, Moosegg, Švicarska
Nagrada za održivost
- Klemens Gold, Rau – Nature-Based Cuisine, Austrija
- Didier Bourdeaux, Maison D, Belgija
- Bernard Korak, Korak, Hrvatska
- Pricillia Lebon, L’Ogust, Francuska
- Daniel Schmidthaler, Alte Schule Fürstenhagen, Njemačka
- Paolo Trippini, Trippini, Italija
- Laurent Smallegange, Spetters, Nizozemska
- Sabina Repovž, Gostilna Repovž, Slovenija
- Borja Marrero Vázquez, Muxgo, Španjolska
- Patrick Germann, Bären, Švicarska
Nagrada za, inovativnost
- Jeremias Riezler, Walserstuba, Austrija
- Stefaan de Proft, Pacht 26, Belgija
- Teo Fernetich, San Rocco, Hrvatska
- Annett Teich, BK, Francuska
- Tobias Bätz, Aura, Njemačka
- Massimiliano Mascia, San Domenico, Italija
- Leon Pintarič, Gostilna Rajh, Slovenija
- José Antonio Medina, Coto de Quevedo, Španjolska
- Philippe Deslarzes, Njørden, Švicarska
- Vladislav Penov, Cosmos, Bugarska
Nagrada za afirmaciju tradicije i izvora sastojaka
- Hannes Müller, Die Forelle, Austrija
- Jeremy Vandernoot, Yirmi, Belgija
- Stiven Vunić, Konoba Zijavica, Hrvatska
- Bastien Djait, Maison Brut-Paris, Francuska
- Maurizio Oster, Zeik, Njemačka
- Sabina Villaraggia, Villa Pizzini, Italija
- Pasquale Carfora, Aroma, Nizozemska
- Luka Košir, Grič, Slovenija
- Coco Montes, Pabú, Španjolska
- Reto Gadola, Casa Alva, Švicarska