
David Skoko spada među sedam ili osam stvarnih velikana hrvatske gastronomije 21. stoljeća, u rangu s Tvrtkom Šakotom, Hrvojem Zirojevićem ili Denijem Srdočom. David Skoko znao je sve o poslu kojim se bavio dok, zbog raznih razloga, nije prestao kuhati u Batelini.
Skoko je svoje iscrpno znanje o fauni i flori istarskog mora spajao s nevjerojatnom energijom i bogomdanim talentom za slaganje okusa i tekstura. Otkako ne kuha u Batelini, gospodin Skoko najuspješniji je medijski promotor hrvatske gastronomije. Ali svejedno nam nedostaje njegovo virtuozno i srčano kuhanje.
Stoga je svako Skokino gostovanje u relevantnom restoranu sjajan dan za nacionalnu restoransku scenu. Riječki vinski bistro Hidden nesporno je ozbiljan restoran, bez ikakve konkurencije najbolji u Rijeci.
David Skoko kuha u Hiddenu 27. rujna. Skoko će u Hiddenu, kojeg je osnovao Deni Srdoč, pripremati sipu s mendulama, morskog psa s morskom lobodom, ragu od muzgavaca i trilju s breskvom. Desert se zove Cvijet soli. Ovaj jedinstveni gastronomski doživljaj, kojeg srdačno preporučujemo, košta prijateljskih 75 eura.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.