
Conca d’Oro je jedan od najpoznatijih riječkih restorana. Kao i svi restorani s dugim radnim stažom, imala je velikih uspona i još većih padova. Prije tri godine, restoran je bio u lošem stanju i izgubio je publiku. Što je, naravno, bila ogromna šteta. Conca d’Oro je gotovo jedini restoran u centru Rijeke koji ima tradiciju i povijest, a u njoj je svojedobno kuhao i veliki Andrej Barbieri.
Conca je propadala sve dok je lani nisu preuzeli vlasnici opatijskog Yacht Cluba i promijenili usmjerenje restorana. Mladi chef Filip Hudoletnjak, s iskustvom iz Michelinova Neba, restoranu je donio novu energiju. Hudoletnjak je uspio spojiti povijest Conce s efektnim jelovnicima prikladnima mjestu i vremenu. Conca je danas restoran kakav je odavno trebala biti, sa zabavnim i nepretencioznim jelima koja su tehnički i kreativno vrlo dobro napravljena. To se potvrdilo i na našem zadnjem ručku u Conci.
Juneći ražnjić sa chimichurrijem i umakom od slane ribe, upravo je jelo kakvima bi Conca trebala težiti. Utjecaji su vidljivi, ali opet je dovoljno originalno da nemamo zamjerki. Uz ražnjiće smo dobili i odličnu zapečenu focacciu koju u Conci sami rade.
Šurlice s junećim rebrima, sirom Veli Jože i ukiseljenim lisičarkama, još su jedno uspješno jelo koje bi moglo postati jesenski hit. Šurlice su ekspertno pripremljene, krema od sira Veli Jože jelu daje umami, ukiseljene lisičarke lijep su dodatak. Rižoto s kvarnerskim škampima najbolji je koji se može pojesti u centru Rijeke.
Slasni rižoto rađen je po svim profesionalnim procedurama. Riža je kuhana u minutu, kremaste teksture, dok su kvarnerski škampi poveći i ukusni. Teleći t-bone poznate lokalne mesnice Čučković bio je jednako dobar kao i ostala jela koja smo probali. Veliki komad mesa ima je putrastu teksture, finu koricu i poslužen je sa zdravom dozom cvijeta soli. Naravno, došao je na vrućem tanjuru točno kako treba. Uz fini teleći steak, naručili smo lisičarke s grila.
Conca d’Oro danas je stabilan restoran, a chef Hudoletnjak pokazuje talent i zrelost u vođenju posla. Osim hrane, Conca je dobila i novu vinsku listu s hitovim poput Punta Grece i Santa Elisabette. Mi smo pili Omo Milana Budinskog, koji se prodaje za korektnih 60 eura i koji je vrhunski išao uz sva naša jela. Račun smo platili 140 eura.
Kružna ulica 12, Rijeka
HRANA 4 VINO -4 SERVIS 4 AMBIJENT +3
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.