Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KRAJ VAŽNE ERE Zatvorio se Takenoko na uglu Gundulićeve i Masarykove. Nova verzija otvara se u Preradovićevoj

Zagrebački restoran Takenoko na svojim je društvenim profilima objavio da se danas zatvorio na lokaciji na uglu Gundulićeve i Masarykove ulice. Riječ je o završetku jedne važne, jako utjecajne ere u hrvatskoj gastronomiji. Takenoko je, naime, bio prvi hrvatski japanski restoran.

Prije Takenoka nitko u Hrvatskoj nije profesionalno pripremao sushi. Takenoko je naučio Hrvate sushiju, a danas samo u Zagrebu radi barem stotinjak sushi shopova i restorana sa sushijem. Originalni Takenoko otvoren je u Kaptol Centru prije dvadesetak godina. Prvih je pet ili šest godina bio neprekidno prepun. No s vremenom se publika za ručak do te mjere prorijedila da se Takenoko odlučio preseliti u centar grada. Gdje mu se dogodio sličan problem: prije par godina usred radnog tjedna oko 13 sati, bili smo doslovno jedini gosti u veoma prostranom restoranu.

Navečer i vikendima Takenoko je odlično poslovao što, međutim, očito nije bilo dovoljno za plaćanje goleme najamnine. Takenoko se seli u Preradovićevu. Nova, treća verzija Takenoka mora se gastronomski resetirati, ali prije svega mora uvesti zaista profesionalan servis, koji se zadnjih godina baš drastično urušio. Željeli bismo da nova verzija Takenoka uspije jer je riječ o važnoj nacionalnoj gastronomskoj instituciji. No, Takenoko mora razumjeti da već dugo nema status ekskluzivnog restoranskog brenda nego je tek jedan od brojnih azijskih restorana koji se natječu na dosta brutalnom tržištu. Takenoko u Preradovićevoj morat će se truditi još više nego prvi Takenoko u Kaptol Centru. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.