Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Coratina Ville Nai 3.3 ušla je u prestižnu talijansku Selekciju Leone d’Oro, među najbolje ocijenjena maslinova ulja u ovom izboru

Talijanski Leone d’Oro najstarije je međunarodno ocjenjivanje maslinovih ulja i smatra se najselektivnijim. Leone d’Oro ima veliku težinu u profesionalnim krugovima, među ostalim i zato što uljarima i maslinarima ne daje samo ocjene za njihova ulja, već i kompletnu organoleptičku evaluaciju.

Stručni panel Leone d’Oro koji djeluje pod pokroviteljstvom talijanskog Ministarstva poljoprivrede predvodi Maria Paola Gabusi. Ulja se za Leone d’Oro ocjenjuju cijele godine, a ocjenjivači njihov razvoj prate iz berbe u berbu. Stoga se ocjene na Leone d’Oro smatraju jednima od najmjerodavnijih na tržištu vrhunskih maslinovih ulja. 

Ove godine u finale izbora Leone d’Oro ušla su dalmatinska ulja Nai 3.3, koja se proizvode u maslinicima Ville Nai na Dugom otoku. Neki od njihovih maslinika stari su čitavo stoljeće. Villa Nai svoje masline bere u jednom danu i prerađuje ih doslovno odmah nakon branja, u uljari smještenoj u samim maslinicima. Rezultat su elegantna ulja čiste, raskošne aromatike koja spajaju klasične arome jadranskih maslinika sa specifičnim notama lokalne vegetacije Dugog otoka. Monosortno Nai 3.3. ulje od sorte Coratina ušlo je u Selekciju Leone d’Oro koja obuhvaća najbolje ocijenjena ulja godine, s ocjenama iznad 85 bodova. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.