Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PROLJEĆE U BARCELONI Pohabani bar Bloody Mary priprema Bloody Mary s kimchijem, pa Bloody Mary s inćunima, Bloody Mary s mezcalom i habanerom…

Bloody Mary je starinski, mali, prilično pohabani kafić u jednoj od uličica na kraju Passeig de Gracia, glavne trgovačke avenije u Barceloni koja završsva veličanstvenim hotelom palačom Casa Fuster. Casa Fuster izgrađena je 1908. godine prema projektu Lluisa Domenecha i Montanera, jednog od najpoznatijih katalonskih arhitekata Gaudijeva naraštaja. Skromni i neugledni Bloody Mary smješten je tek stotinjak metara od monumentalne i slavne Case Fuster, a jedan od barmena u Bloody Mary svojedobno je pripremao koktele u Casi Fuster.

Mali Bloody Mary, međutim, miješa originalnije i ekspresivnije koktele od većine barova u luksuznim hotelima glavnog katalonskog grada. Bloody Mary je, naravno , specijaliziran za Bloody Mary pa smo u srijedu navečer ondje probali četiri verzije Bloody Mary.

Barmeni (Foto Bloody Mary Facebook Page)

Uvjerljivo najkarakterniji bio je Korean Mary, koktel s kimchijem u kojem se naglašeno snažno osjete okusi fermentacije i dosta ljutine. Bloody Mary s kimchijem spada u najoriginalnije koktele koje smo probali u zadnje vrijeme. Bloody Mary s mezcalom umjesto votke igra na kombinaciju zadimljenosti mezcala i ljutine habanera. Habanero je, međutim, bio blaži nego što se očekuje od te vrste čilija.

Bloody Mary Pompeya, s votkom infuziranom inćunima, dekonstrukcija je originalne verzije Bloody Mary. Worcester, jedan od esencijalnih sastojaka Bloody Mary proizvodi se od fermentiranih inćuna i tamarinda. Stoga je zapravo logično da su barmeni u Bloody Mary odlučili napraviti koktel s inćunima, bez Worcestera (votka je osim s inćunima infuzirana i kaparima). Naposljetku, Bloody Mary Boqueria, sa školjkama i kozicama, bio je ugodno jodiran: rajčice i školjke oduvijek se vole.

Osim deset verzija Bloody Mary, među kojima je i Caprese s pjenicom od burrate i njihova čuvena Bloody Mary Cesar s esencijom morskih školjki, Bloody Mary priprema i klasike i dvadesetak uglavnom neobičnih koktela. Bloody Mary, koji su otvorila trojica poznatih barcelonskih barmena, živahni je dokaz da u Barceloni, svjetskoj prijestolnici moderne miksologije, ne morate ići samo u Sips ili Paradiso. Bloody Mary mali je, relativno jeftin ali neusporedivo uzbudljiv bar u kojem bismo mogli piti cijelu noć. Bloody Mary otvara se u 19 sati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.