Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Čovjek je istrčao Londonski maraton degustirajući vina na slijepo. Gotovo sva je točno identificirao

Najjači svjetski maratoni rutinski se koriste za razne performanse i promocije. Ali jedan se trkač na nedavnom Londonskom maratonu uspio izdvojiti u konkurenciji tisuća ljudi.  Tom Gibley istržao je Londonski maraton cijelim putem degustirajući vina. Na svakoj milji jedno, ukupno 25. Na punktovima su ga čekali suradnici s bocama vina i točili ih u čašu koju je Gibley nosio u ruksaku tijekom utrke.

Sva vina degustirao je na slijepo  i morao je, sve umorniji od trčanja i sve pijaniji, pogoditi koje vino i berbu kuša u vrlo kratkom roku kako ne bi izgubio poziciju na utrci. Cijeli performans služio je humanitarnom cilju, Gibley je sakupio 14 tisuća funti.

Nakon što je stigao do prve milje, Gibley je identificirao burgundski pinot noir iz 2018, a potom je točno identificirao gotovo sva vina (samo četiri je pogriješio). Za BBC je uzjavio pothvat organizirao njegov sin Freddie, koji kao i on radi o obiteljskoj firmi za distribuciju vina i hrane. Gibley inače redovito trči maratone. “Pretpostavljam da je moja strategija oporavka nakon Londona bila čaša pjenušca. Popio sam i malo vode između Chardonnaya i Sangiovesea.” Najgore vino koje je probao tijekom amratona bio je navodno Chardonnay iz Mâcona iz 2017. godine.

Novac koji je sakupio donirao je hospiciju Sobell House u Oxfordu, u kojem su se pretkraj njenog života brinuli za Gibleyevu majku Caroline.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.