Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hell’s Kitchen čini sve da natjecateljima onemogući uspješnu karijeru. Poslije sinoćnje emisije, malo bi ugostitelja htjelo zaposliti bilo kojeg od kandidata

Sinoćnja emisija Hell’s Kitchen bila je naizgled posvećena celeru, ali se zapravo svela na maliciozna  ogovaranja. Natjecatelji su trebali replicirati srednje komplicirano jelo od celera jednog simpatičnog beogradskog chefa. Tijekom radnog procesa režiser i producenti manje su se fokusirali na kuhanje, a puno više na komunikaciju među natjecateljima.

Koji su se međusobno ogovarali i svađali. Skoro svaki natjecatelj rekao je nešto ružno na račun svog timskog kolege: pripadnici Plavog tima ogovarali su članove svoga tima, a pripadnici Crvenog tima neugodno su se izražavali o članovima Crvenog tima.

Vrhunac produkcijskog  neukusa sinoćnje epizode bio je trenutak kad je RTL natjerao jednog mladog, 22-godišnjeg, zaista talentiranog kuhara da skrušenim, gotovo slomljenim glasom govori o tome kako ga je otac omalovažavao cijeli život, pa sad u kuhinji ne može donositi ispravne odluke jer nema dovoljno samopouzdanja. I tako smo, eto, u par minuta sinoćnjeg Hell’s Kitchena od celerovog čipsa došli do psihologije za početnike. Ono što je ovdje zapravo važno jest da niti jedan ozbiljan ugostitelj koji je gledao jučerašnju epizodu Hell’s Kitchen vjerojatno ne želi zaposliti ni jednog od preostalih kandidata tog showa. Restoransko kuhanje timski je posao.

Ni jedan odgovoran chef ni profesionalni ugostitelj ne želi u svojoj kuhinji imati ljude koji zlobno ogovaraju svoje kolege i zajedljivo komentiraju skoro svaki njihov potez. Takvo je ponašanje opasno za funkcioniranje restorana. Hell’s Kitchen, kao što smo uostalom bili najavili prije više od mjesec dana, trudi se prikazati natjecatelje u lošem svjetlu kako bi se na temelju njihova konfliktnog ponašanja podigla gledanost. Riječ je o dosta ružnoj manipulaciji uglavnom mlađim ljudima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.