Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas je u Rovinju počeo Weekend Food Festival, koji je ove godine regionalno orijentiran

U petak u 11 sati panelom uglednih chefova Matije Bogdana i Ante Udovičića počeo je ovogodišnji rovinjski Weekend Food Festival. Za razliku od prethodnih izdanja kad su na Weekend Food Festival dolazili najznačajniji svjetski chefovi poput Dabiza Muñoza i Massima Botture, ovogodišnji je Festival uglavnom regionalno orijentiran.

Među zanimljivije događaje iz programa Weekend Food Festivala sigurno spada promocija knjige Okusi Istre velikog chefa Jeffreya Velle, Maistrinog direktora hrane. Ova raskošna monografija predstavljena u petak u podne, nastala je u suradnji s Marijom Kučerom, vodećim hrvatskim gastronomskim fotografom i s uglednim gastropromotorom i publicistom Hrvojem Petrićem. Riječ je o drugoj Vellinoj knjizi posvećenoj hrvatskoj kuhinji. Prva je objavljena prije mnogo godina, još dok je gospodin Vella kuhao u zagrebačkoj Esplanadi. U subotu u 16 sati održat će se, pak, finalno natjecanje za izbor Metroova Junior Top Chefa.

Junior Top Chef ima cilj potaknuti vrlo mlade učenike ugostiteljskih škola da se posvete neumornom učenju i stvaranju relevantne karijere u restoranskom poslu. U finalu sudjeluje pet kuhara tinejdžera, koji će morati osmisliti kreativna jela iz black boxa, kutije s tajnim sastojcima koju je osmislio chef Tibor Validžić.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.