Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Theatrium je sezonu mladog graška otvorio klasičnom otmjenom juhom od graška i mente

Prvi mladi grašak ovog smo proljeća probali na JRE-ovo gala večeri u Parizu pretprošle nedjelje . Samo nekoliko dana kasnije mladi je grašak, zahvaljujući  chefu Theatriuma Filipu  Horvatu došao i u hrvatske restorane.

Gospodin Horvat prošlog je četvrtka na meni stavio juhu od mladog graška s puno tamnozelene mente. Juha je fenomenalna: slatka, klorofilna, kremasta, optimalno gusta s naglašeno visokim tonovima svježe mente.

Chef Horvat, općenito govoreći, kuha najbolje juhe u Zagrebu; njegova verzija tom yuma nadmašuje sve tajlandske juhe iz brojnih gradskih azijskih restorana, dok je juha od kukuruza šećerca višegodišnji ljetni hit. Horvatova juha od graška i mente gastronomski je jednako vrijedna i elegantno najavljuje početak sezone nama najdražeg proljetnog povrća; grašak se vrlo dobro zamrzava, no svježi je grašak neusporedivo ukusniji od smrznutog.

Zbog abnormalno toplog proljeća grašak se pojavio na našim tržnicama, i to u većim količinama, krajem prošlog tjedna. Zasad je prilično skup, košta osam eura (60 kuna za kilogram) ali vrijedi svaki cent. Važno je još jednom podsjetiti da nipošto ne treba kupovati očišćeni grašak i da ga kod kuće ne treba čistiti unaprijed, nego neposredno prije kuhanja. Očišćeni grašak, naime, vrlo brzo gubi svoju prirodnu slatkoću.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.