Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PLAC REPORT Prve vrgoračke jagode zanosno mirišu, još su tek umjereno slatke ali već su sada bolje od jagoda iz supermarketa

jagode

Jutros smo na Kvatriću kupili vrgoračke jagode. Berba vrgoračkih jagoda počela je prije nekoliko dana, a supermarketi ih navodno neće prodavati zbog previsoke otkupne cijene. Što je golema šteta.

Naime, vrgoračke jagode, koje još nisu na vrhuncu, već su sad neusporedivo ukusnije od bilo kojih jagoda iz bilo kojeg supermarketa. Vrgoračke jagode lijepo, gotovo zanosno mirišu, imaju čvrstu teksturu i umjereno su slatke. Jagode iz supermarketa katkad ne mirišu, a katkad mirišu na ekstrakt jagoda a ne na voće. Nadalje, jagode iz supermarketa često su vodenaste i gnjecave. Vrgoračke jagode bit će, svakako, intenzivnije za desetak dana: sredina travnja još nije sezona jagoda. No i sada ih se može jesti s guštom.

Petra Jelenić otkriva sve što treba znati o jagodama i 4 klasična recepta za njihovu sezonu

Kilogram vrgoračkih jagoda danas je na Kvatriću koštao šest eura. Košaricu od oko 600 grama platili smo 3,5 eura. Kod kuće smo ih oprali, lagano rashladili i uživali u finom i svježem sezonskom doručku. Na Kvatrić je neuobičajeno rano iz Dalmacije stigao i prvi mladi grašak. Košta osam eura za kilogram.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.