Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najbolji riječki restoran Hidden Wine Bistro, sinoć je energično proslavio godinu dana rada

Prije nešto više od godinu dana pojavile su se prve informacije da chef Deni Srdoč, u to vrijeme glavni kuhar riječkog Neba i dobitnik dvije Michelinove zvjezdice u dva različita restorana, otvara neformalni bistro u centru Rijeke. Hidden je zamišljen kao zabavni bistro po uzoru na one u europskim metropolama, s pristupačnim jelima za dijeljenje i ozbiljnom rotirajućom vinskom ponudom.

Opušteni gastronomski bistroi danas su želja mnogih velikih chefova. U prvih nekoliko mjeseci Hidden je napravio prvu revoluciju na riječkom tržištu. Rijeka doslovno nikad nije imala prilike probati toliko uzbudljivih, modernih i kreativnih jela na jednom mjestu, pripremljena s ozbiljnim znanjem o namirnicama i tehnikama. Hidden ni danas, godinu dana od svojih početaka, nije izgubio ni dio svog identiteta ni intenziteta. Hidden je krcat gotovo svaki vikend, za vrijeme lijepih dana i usred tjedna se ne preporuča doći bez rezervacije.

Riječani su Hidden prihvatili kao svoje centralno mjesto okupljanja. Međutim, Hidden je i na nacionalnu scenu uveo visoke standarde pa je danas sasvim sigurno jedan od dva najbolja bistroa u cijeloj državi kad je riječ o kuhanju, a možda i najbolji kad je riječ o vinskoj karti. Hidden je predvodnik novovalnih restorana, čiji trend ostavlja jako puno optimizma za budućnost hrvatske gastronomske scene. Sinoć je Hidden organizirao veliko slavlje za svoju prvu godišnjicu, na kojem su okupili brojne goste, poslovne partnere i kolege iz gastronomije. Na terasi Hiddena u prekrasnoj proljetnoj večeri održao se big bottles night pa je osoblje Hiddena točilo prosecco Valdobbiadene Boj, Šemberov rizling iz magnuma, prvu proizvedenu bocu Bikicki magnuma traminca, Roxanicheve odležane malvazije, Rizmanov plavac mali i još puno prigodnih slavljeničkih vina.

Hiddenova kuhinja, koju predvodi mladi i ambiciozni Željko Vukičević, izbacivala je tanjure koji su obilježili godinu dana rada i neke od njihovih najvećih hitova. Na meniju su bili vitello tonnato, riblji tartar na kockicama pržene riže, taratar s medvjeđim lukom, pršut, dok su glavnim jelima dominirali steakovi, ali i briljantni prilozi poput batata, cvjetače, prokulica i slojevitog krumpira. Veliku slavljeničku tortu pripremio je Moreno Debartoli iz najbolje riječke slastičarnice Slon. Čestitamo timu Hiddena na uspješnoj prvoj godini! 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.