Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Izbor hrane u Areni nešto je manje grozan nego prije: uz Wok and Roll tu su sada još i Tunaholic i Gyotaku, a uskoro dolazi Boogie Lab 

arena

Hrana u shopping centrima srednjeg do nižeg ranga poput zagrebačke Arene, posvuda je u svijetu uniformirana, dosadna i plastična, ali služi svrsi. Trgovački centri prirodno su okruženje za restorane najmasovnijeg industrijskog fast fooda, koji ondje bilježe ogromne promete. Utoliko je privlačnije kad se u okruženju najmasovnijeg industrijskog fast fooda pojave i lokali s nešto zanimljivijim jelovnicima.

Jedino kulinarski zanimljivo mjesto u Areni na Laništu, najposjećenijem shopping mallu u Hrvatskoj, godinama je bio Wok and Roll legendarne gospođe Chen. U posljednjih su se godinu dana Wok and Rollu pridružili Tunaholics, popularni porečki lanac za riblji street food i, vrlo solidan sushi shop Gyotaku. Za Gyotakuov sushi recepture je, podsjetimo, izradio Mladen Križanović koji je završio Kraljevsku Akademiju za sushi u Tokiju. Tunaholics i Gyotaku drastično dižu gastronomski profil Arene, a tu je i Submarine za čijim burgerima nismo ludi, ali Submarine toči korektno pivo i na prvi Arenin kat unosi malo topliju atmosferu od plastificiranog neona McDonald’sa, Burger Kinga i KFC-a

Uskoro bi se u Areni trebao otvoriti megapopularni Boogie Lab, što je sjajno rješenje i za Boogie Lab i za Arenu. Još dva ili tri lokala sa specifičnom hranom učinila bi Arenu kulinarski puno privlačnijom nego dosad.

Arena bi, primjerice, trebala pokušati dovesti Saralee’s Thai Kitchen, pa lokal specijaliziran za štrukle,sendvič bar sa sendvičima punjenima zaista kvalitetnim sastojcima i obavezno, restoran za vegetarijance. Onaj tko kupuje, taj i jede u restoranima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.