Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Roko Nikolić sezonu u splitskom ZOI otvara večerom vinarija Katich i Grgić

Prošle godine chef Roko Nikolić preuzeo je kuhinju splitskog restorana Zoi i postupno započeo njegovu temeljitu transformaciju. Drugu sezonu u Splitu nakon nekoliko godina provedenih u rovinjskom bistoru Blu i imotskom restoranu Tri Sunca, otvara večerom posvećenom vinarijama Katich iz Imotskog i Grgić s Pelješca.

Cilj je naravno promoviranje Dalmacije, obale i Zagore u zajedničkoj cijelini. U subotu će dakle Nikolić i tim Zoi restorana pripremiti večeru od pet slijedova, striktno inspiriranih starijim dalmatinskim receptima, s vinskim pairingom. Večera započinje juhom od kamena, kiseljenim motarom i listovima kapara, da bi se nastavila potpisnim Nikolićevim jelom, šalamaštranim goveđim jezikom s divljim zeljem i celerom. Večera se nastavlja raviolom od kokošjeg tingula s muškatnom tikvom i prošekom. Za glavno jelo poslužuje se sorbul od brancina i blitve s friganim giricama i pil pil umakom. Desert se sastoji od domaćeg kravljeg mlijeka i segmenta od meda malih proizvođača dalmatinske zagore. Večera se održava 13. travnja, s cijenom od 95 eura koja uključuje i wine pairing. 

Wine x Dine

Zoi x Grgić x Katich 

13. Travnja 2024.

Rezervacije putem web stranice restorana Zoi  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.