Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KOLOSALNI DEBAKL NA RTL-u Čak su i dosadne reklame koje se emitiraju unutar Hell’s Kitchena, bile zanimljivije od sinoćnje epizode tog serijala

U četvrtak navečer u Hell’s Kitchen su se igrali neke vrste skrivača. Pa smo tako gotovo deset minuta morali gledati sirote natjecatelje kako jure po polupraznoj kuhinji i traže razne stvari po kuhinjskim zakucima, ladicama, hladnjacima i kantama za smeće, dok ih drugi natjecatelji navode povicima toplo, vruće, hladno. Bez ijednog televizičnog kadra, bez ijedne promjene u dramaturgiji, bez ičega što TV kamera može pokazati a da izgleda bar donekle atraktivno.

Jučerašnji uvod u Hell’s Kitchen bio je kolosalni, potpuno negledljivi debakl televizije kao medija. Prve minute sinoćnjeg Hell’s Kitchena mogli su gledati jedino mazohisti i ljudi kojima se pokvario daljinski upravljač. Plus sami natjecatelji i njihovi bliži rođaci. Sinoćnja epizoda Hell’s Kitchen bila je toliko dosadna da su se čak i grozni reklamni blokovi unutar emisije doimali zanimljiviji i svakako privlačnije snimljeni i režirani od same emisije .

Hrvatski Hell’s Kitchen pretvorio se nažalost u antiteleviziju, ali ne u onom dobrom, subverzivnom malnarovskom smislu, nego je hrvatski Hell’s Kitchen postao katalog raznih oblika televizijskog fušeraja. Scenografija je uvijek ista i nakon dva mjeseca postaje tužno dosadna. Pravila su uglavnom nerazumljiva, nije jasno po kojim kriterijima i kada netko ispada. Nakon dva mjeseca emitiranja u kuhinji je još puno natjecatelja od kojih, međutim, RTL nije uspio stvoriti nikakve bar privremene zvijezde: zašto bi itko dva mjeseca pratio show u kojem je nejasno kako dolazi do eliminacije i u kojem nijedan natjecatelj nema nikakvu televizijsku osobnost?

Hell’s Kitchen je naprosto prespor, razvučen, nerazumljiv i katastrofalno režiran i produciran. Gledatelj zaista treba biti strpljiv kao Job da bi se probio do kulinarskih dijelova ove predosadne franšize.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.