Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nikola i Albert Benvenuti jučer su priredili najmaštovitiju promociju vina u Zagrebu. Održala se u Botaničkom vrtu

Braća Benvenuti svakoga proljeća dolaze u Zagreb promovirati svoja nova vina. Njihove su promocije uvijek bile profesionalno organizirane. No, ni Benvenutiji ni bilo koja druga vinska kuća dosad nisu priredili promociju vina na tako dobroj lokaciji kao što je mjesto gdje su se jučer kušale nove berbe ove ugledne motovunske obitelji.

Nikola i Albert Benvenuti i Saša Špiranec

Vinarija Benvenuti u srijedu 10. travnja organizirala je predstavljanje novih vina u prelijepom zagrebačkom Botaničkom vrtu koji je sada u punom cvatu. Nikola i Albert Benvenuti ukratko su izvijestili nazočne o lanjskoj berbi i predstavili nova vina, koja su se zatim mogla kušati u paviljonu Botaničkog vrta, gdje je bila poslužena i ukusna zakuska. Ne sjećamo se kad smo u Zagrebu probali vina u tako lijepom ambijentu i u tako ležernoj atmosferi.

Malvazija iz 2023. aromatski je prilično kompleksna, s jabučnim, citrusnim i herbalnim elementima. Herbalnost se osjeti i na okusu, kojim dominira osjećaj optimalno zrelog grožđa, što u 2023. nije bilo lako postići. Završetak je mineralan, slan i ne baš kratak. Riječ je o vinu koje je dizajnirano da se pije mlado, ali koje može trajati barem četiri do pet godina. Malvazija Livio iz 2022. malo je remek djelo. Bijeli Livio iz preklanjske berbe značajno je uspješniji od svog prethodnika.

Livio iz 2022. prvo je naglašeno citrusan, zatim se otvara prema “vinskom” mirisu, jako zrelim marelicama i nektarinama pa čak i tragovima meda. Okus je intenzivan i vrlo, vrlo dug. Benvenuti mogu biti ponosni na ovo izvrsno gastronomsko vino. Na kraju smo još probali hedonistički slatki cuvee Corona Grande, koji vrijedi više od 90 bodova.

Fotografije/Matej Marjanović

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.