Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Alchemista Rasmus Munk kuhat će na prvoj večeri u stratosferi, na 30 tisuća metara nadmorske visine

Alchemist u Kopenhagenu zasigurno je najteatralniji restoran na svijetu. Chef Rasmus Munk i njegov tim poslužuju nekoliko desetaka sljedova u ambijentu multimedijalnog spektakla. Neki idu tako daleko da Alchemist nazivaju drugim najspektakularnijim prostorom iza Sfere u Las Vegasu.

I kao da to nije dovoljno, chef Rasmus Munk najavio je novi spektakl – prvu večeru u stratosferi, na više od 30 tisuća metara nadmorske visine “svemirskom brodu Neptun”. Neptun je projekt američke firme Space Perspective specijalizirane za takozvani kvazisvemirski turizam bez ugljičnog otiska. Riječ je o kapsuli koja se podiže u startosferu balonom na vrući zrak, ”najvećem panoramskom vidikovcu u svemiru svih vremena.” Ulaznica košta 125 tisuća dolara, uz depozit od tisuću dolara.

Naravno, i gastronomija mora biti primjerena pa je za Space Perspective Rasmus Munk bio logičan odabir. “Jako sam sretan i uzbuđen što mogu najavidi da ćemo s @joinspacevip organizirati prvu večeru u stratosferi ikad održanu, na @thespaceperspective Spaceship Neptunu, prvoj svemirskoj kapsuli s nultom emisijom. Ekspedicija s Michelinovim zvjezdicama popet će se na trideset tisuća metara i večerati promatrajući izlazak sunca iza horizonta s pogledom na planet Zemlju. Cijeli prihod od večere bit će doniran za rodnu ravnopravnost u znanosti i tehnologiji.

Projekt je u fazi planiranja, a jedan od velikih izazova bit će strukturna ograničenja kapsule koja će uvelike diktiriati koncept Munkova menija.  S druge strane, s pogledom na Zemlju iz stratosfere neće mu trebati nijedan specijalni efekt.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.