Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovogodišnji WineRi Festival okupit će više od 100 izlagača s više od 500 vina iz Hrvatske, Francuske, Italije, Slovenije, Makedonije, BIH i Srbije

WineRi24, jedini ozbiljni kvarnerski vinski i gastronomski festival, ove će se godine održati 8. i 9. ožujka u kongresnom centru Exportdrvo u Rijeci, na Grobničkoj rivi. WineRi24 uspio je okupiti više od stotinu izlagača iz Hrvatske, regije, ali i iz Francuske i Italije.

wineri-g

Osobito je zanimljivo da će se uz niz domaćih vinara i destilera, na WineRi24 pojaviti iznimno ugledne, međunarodno glasovite strane vinarije poput Bellaviste iz Franciacorte, Sutora iz Vipave, Krapeža iz Vipave i Collavinija iz Friulija: ta se vina načelno ne viđaju na hrvatskim vinskim smotrama. Izbor hrvatskih vinarija prilično je reprezentativan, od Istre, preko Plešivice do Kutjeva, istočne Slavonije i Baranje, ali i Dalmacije i Pelješca, pa će na WineRi24 nastupiti i Saints Hills, vinarija Ernesta Tolja čiji je Dingač ET u godinu dana dvaput dobio 99 bodova u Wine Enthusiastu.

Logično je da su kvarnerski vinari u većem broju zastupljeni na jedinom riječkom vinskom festivalu. Na WineRi24 svoja će vina točiti Katunar, Nada, Gospoja, PZ Vrbnik, Šipun, Pavlomirr i OPG Ružić. Uoči riječkog Festivala održat će se niz radionica: 14. veljače Zagrlimo čašu, 22. veljače Zašto sommelier, 29. veljače Masterclass Daniele Kramarić, a 7.ožujka nastupit će Darrel Joseph, Decanterov sudac, vinski i edukator i publicist specijaliziran za vina srednje i istočne Europe.

WineRi24 se i ove godine poklapa s Women’s Weekendom, koji se održava u Art kvartu Benčić u Exportdrvu. Svi sudionici Woman s Weekenda mogu besplatno ući na Festival.

WineRi24 Festival organizira se u suradnji s Primorsko goranskom županijom, Gradom Rijekom, Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Kvarnera, Turističkom zajednicom Grada Rijeke , Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko goranske županije i brendom Romerquelle.

RADIONICE WINERI24

14. veljače Zagrlimo čašu

22. veljače Zašto sommelier

29. veljače Masterclass Daniele Kramarić

7. ožujka Darrel Joseph, Decanterov sudac, vinski i edukator i publicist specijaliziran za vina srednje i istočne Europe.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.