Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Testamentov Dalmatian Dog dobio je novog štenca, čistokrvni dražesni Plavac iz 2020.

Dalmatian Dog bazna je linija šibenske vinarije Testament s predražesnom etiketom: ne znate da li se Dalmatinac na etiketi tek bezazleni smije ili se malo naljutio pa reži i sprema se ugristi.

Premda se radi  o osnovnom Testamentovim vinima koja  zaista nisu skupa, Babić Dalmatian Dog svojedobno je osvojio Decanterovu zlatnu medalju.

Razlog je vrlo jednostavan: radilo se o jednom od rijetkih dalmatinskih crnih vina s puno svježine i niskim alkoholom, koja nisu banalna. Osim toga, Testamentovi vinogradi na Jadrtovcu naprosto  daju prvorazredno grožđe.

Obitelji Dalmatian Doga, koju su dosad činili Pošip i Babić, pridružilo se novo šarmantno štene. Riječ je o Plavcu iz 2020. godine s 12,5 posto alkohola, koji također dolazi iz Testamentovih vinograda na Jadrtovcu.

Plavac Dalmatian Dog lakopitko je vino s puno tamnog voća dosta svježine i vrlo umjerenim taninima. Radi se o modernom, komunikativnom i zabavnom plavcu idealnom za plavu ribu na gradelama, za klasični roštilj ali i za pizzu. Juraj Sladić, Testamentov enolog i direktor, vinima Dalmatian Dog stvorio je atraktivnu početnicu za upoznavanje s najvažnijim dalmatinskim sortama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.