Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na jučerašnjem en primeuru graševine moglo se kušati gotovo 400 uzoraka slavonskih vina

U četvrtak je  u zagrebačkoj Esplanadi održan En primeur graševine. En primeur graševine izložba je mladih vina iz Slavonije i Podunavlja, koju organizira sve agilnija udruga Graševina Croatica.

Tomislav Panenić, direktor Graševine Croatice, istaknuo je da se na ovogodišnjem En primeuru moglo kušati gotovo 400 uzoraka vina iz istočne Hrvatske. To upućuje da je riječ o najvećem En primeuru dosad, i to poslije jedne od najizazovnijih berbi u zadnjih petnaestak  godina.

Na En primeuru graševine okupile su se skoro sve važnije slavonske vinarije, od velikih poput Belja, Iločkih podruma i Orahovice, preko klasičnih privatnika poput Krauthakera i Galića, do butiknih vinskih kuća kao što su Zlatno brdo i Sontacchi.

Graševini treba jasno  usmjerena promocija, koja će naglašavati njene brojne komparativne prednosti, od činjenice da jest riječ o autohtnoj sorti, do stilističke raznolikosti i gastronomske versatilnosti. Smotre poput jučerašnjeg En primeura važan su element u afirmaciji graševine.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.