Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ugledna napuljska Latteria Sorrentina u Zagrebu je održala radionicu za pizzaiole posvećenu fiordilatteu

Fiordilatteje klasični talijanski sir, mozzarella proizvedena od svježeg punomasnog kravljeg (ne bivoljeg)  mlijeka. Nježan, mliječno slatkast i vrlo elastičan, fior di latte je jedan od propisanih sastojaka napuljskih pizza.  Latteria Sorrentina talijanska je firma osnova 1880. godine, danas u vlasništvu pete generacije obitelji Amodio.

Pizzaiolo Vincenzo Nese

Ovi napuljski mljekari specijalisti  koji snabdijevaju neke od najpoznatijih talijanskih pizzaiola poput Pepea Cutrara i Gina Sorbilla, prije dva dana u Zagrebu su održali radionicu za profesionalce na kojoj su predstavili svoje proizvode. Prezentaciju je vodio tim tvrtke Mia Familia, koja je distribuira brend Latteria Sorrentina u Hrvatskoj. U fokusu radionice bio je fiordilatte.

Prezentaciju o povijesti napuljske pizze i Latteriji Sorrentini održala je njihova direktorica izvoza Carmela Milito, s posebnim gostom, lombardijskim pizzaiolom Vincenzom Neseom, najboljim pizzaiolom u usponu prema ovogodišnjem izboru vodiča Gambero Rosso, koji je demonstrirao pravilno korištenje fiordilatte na napuljskim pizzama. Interes hrvatskih pizzaiola i vlasnika pizzerija za radionicu Latterie Sorrentine pokazuje da je ova vrsta širenja profesionalnih znanja potrebna i dobrodošla na domaćoj sceni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.