Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

POSLJEDNJA VEČERA NA KAPTOLU 9. veljače u Baltazaru kuhaju Deni Srdoč, Matija Bregeš i Marko Jantolek

Gostovanje velikog chefa Denija Srdoča u zagrebačkom Baltazaru  rasprodano je par sati poslije najave na Baltazarovom Facebooku Tako da ovaj tekst nema karakter vijesti nego nostalgične reminiscencije.

Večera u Baltazaru na Kaptolu, koja će se održati u petak 9. veljače, bit će, naime, u stanovitom smislu posljednja večera za dvojicu od trojice chefova koji je pripremaju.

Deni Srdoč, čovjek koji je dobio Michelinove zvjezdice u dva kvarnerska restorana, u Baltazaru vjerojatno  zadnji put nastupa kao chef riječkog Neba.

Novi list je, naime, jučer na pune tri stranice uz bezbroj apriornih hvalospjeva predstavio 23-godišnju djevojku kao novu cheficu Michelinova Neba, što je i javni dokaz da gospodin Srdoč više nije glavni čovjek u restoranu kojeg je osobno  zamislio i stvorio.

Drugo, Matija Bregeš 9. veljače također zadnji put nastupa kao glavni chef restorana Baltazar. Gospodin Bregeš, kako smo bilo izvijestili prošli tjedan, vraća se u paški Boškinac, koji je prije nekoliko godina pod njegovim vodstvom dobio Michelinovu zvjezdicu.

Utoliko je Baltazarova  večera 9. veljače uistinu vrlo simbolična posljednja večera za važne događaje u karijerama Michelinovih chefova Denija Srdoča i Matije Bregeša. 

Uz Srdoča i Bregeša, 9. će veljače kuhati i talentirani Marko Jantolek, novi glavni Baltazarov chef.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.