Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U utorak 30. siječnja u Maredu gostuje ugledna  i popularna vinarija Galić

Maredo i u novoj godini nastavlja s programom gostovanja renomiranih chefova i prestižnih vinarija. Pa se tako u utorak 30. siječnja u jednom od najposjećenijih zagrebačkih restorana priređuje večera posvećena kutjevačkoj vinariji Galić, koja je lani osvojila Decanterovu zlatnu medalju. Podrum vinarije Galić spada među najsuvremenije ne samo u Hrvatskoj nego i u široj regiji, s opremom dostojnom vodećih francuskih i talijanskih vinskih kuća.

Maredovi chefovi uz Galićeva su vina pripremili petoslijednu večeru koja se, očekivano za ovo doba godine, bazira na elaboriranim interpretacijama slavonske svinjetine, poput čvaraka sa sourdough kruhom, čipsa od slavonske kobasice i kroketa od  bunceka u panku.

maredo-sala-g1
galic-bacve-2 copy

Glavna zvijezda Galićeve večere u Maredu bit će file  crne slavonske svinje u tamnom umaku od kruškovca sa šljivama, raštikom i lješnjacima, dok će se za desert servirati kolač od jabuka s cimetom i toplim umakom od vanilije.

galic-vinarija-pogled-tank

U utorak će se u Maredu točiti Galićevi klasici poput elegantnog  Rosea, suhe Graševine, moćnog cuveea Crno 9 i raskošne slatke Graševine iz kasne berbe. Galićeva večera u Maredu počinje u 20 sati i košta vrlo decentnih 65 eura.

galic-vinarija-kusaonica-izlog

U idućih nekoliko mjeseci Maredo priprema niz atraktivnih gostovanja, koja uključuju Stivena Vunića iz Zijavice, Davida Skoku, tartufe Karlić i vina Franković, kao i vinariju Marjana Simčiča, najvažniju vinsku kuću u Sloveniji.

Vinarija Galić u Maredu

30. siječnja 2024.

20:00 sati

Cijena 65 eura po osobi

Rezervacije:
099 457 4000 ili info@maredogrill.com

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.