Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Galićev Rose iz 2022. godine osvojio je zlatnu medalju na Concours Mondialu

galic-concours

Galićev Rose već je najmanje pet godina jedno od najpopularnijih i najboljih ružičastih vina u Hrvatskoj.

Kutjevačka vinarija Galić spada među prve hrvatske proizvođače koji su usvojili model novog provansalskog rosea, dokazano najuspješnijeg na svijetu.

Taj model podrazumijeva blijedu boju i suha vina, za razliku od jako obojanih rosea s dosta šećera, kakvi su donedavno dominirali hrvatskim tržištem.

Kod Galića su, također, na vrijeme razumijeli da je rose i lifestyle vino, pa su svoja ružičasta vina počeli puniti u magnume zapečačene voskom. U mnogim smo jadranskim beach barovima proteklih godina viđali velike boce Galićevog Rosea.

Galićev Rose ovih je dana dobio važno  međunarodno priznanje. Rose iz 2022. osvojio je zlatnu medalju na velikom internacionalnom natjecanju Concours Mondial (podsjetimo, dio ocjenjivanja za Concours Mondial upravo se održava u Istri).

Galićev Rose iz 2022. sastoji se od 40 posto cabernet sauvignona, 40 posto merlota i 20 posto crnog pinota. Vino je šarmantno voćno, s herbalnim elementima  

ranije branog caberneta, koji mu daju karakter i višeslojnost. Novi je Galićev Rose naglašeno svjež i lakopitak. Možete ga piti samog na plaži uz zalazak sunca, ali mi smo ga zapravo probali uz malo pikantniju pizzu s kojom se neočekivano fino složio. Raznolika ljetna jela, od gazpacha preko velikih salata od ljetnog povrća do klasičnih punjenih paprika, također bi se morala slagati s ovim jako dobrim vinom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.